Παρασκευή, 12 Απριλίου 2024
ΕλλάδαΤέμπη: Ξεπέρασε τις 500.000 υπογραφές το διαδικτυακό ψήφισμα για την κατάργnση βουλεuτικής...

Τέμπη: Ξεπέρασε τις 500.000 υπογραφές το διαδικτυακό ψήφισμα για την κατάργnση βουλεuτικής ασuλίας

Περισσότερες από 500.00 υπογραφές έχουν μπει στο διαδικτυακό ψήφισμα για την τραγωδία των Τεμπών όπου οι συγγενείς θυμάτων και πολλοί Έλληνες ζητούν να αποδοθεί ευθύνη και στα πολιτικά πρόσωπα

Πάνω από 500 χιλιάδες υπογραφές έχει συγκεντρώσει η πλατφόρμα change.org μέσα από την οποία οι συγγενείς των θυμάτων από το δυστύχημα στα Τέμπη θέτουν διαδικτυακό ψήφισμα υπέρ της κατάργησης της βουλευτικής ασυλίας των πολιτικών υπευθύνων.

Η Μαρία Καρυστιανού μαζί με άλλους γονείς και οικογένειες θυμάτων και τραυματιών της εθνικής τραγωδίας θέλησαν με τις υπογραφές αυτές να δείξουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι δεν είναι μόνοι τους και στο πλευρό τους έχουν πολλούς Έλληνες που πιστεύουν ότι πρέπει η αλήθεια για το έγκλημα στα Τέμπη να λάμψει.

tempi change org

Στο μήνυμα – κάλεσμά της η Μαρία Καρυστιανού είχε αναφέρει: «Οι Έλληνες πολίτες απαιτούν από τη Βουλή, την έναρξη των διαδικασιών, για την αναθεώρηση του Συντάγματος και την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, καθώς και την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, όταν προκύπτει ποινική ευθύνη πολιτικών προσώπων. Η ατιμωρησία πολιτικών προσώπων δεν συνάδει με την ηθική, ούτε με τη δημοκρατία, αρετές για τις οποίες είμαστε περήφανοι! Κατά τη διαδικασία θα σας ζητηθεί χρηματικό ποσό, το οποίο θα είναι προαιρετικό και δεν αφορά τον σύλλογο «Τέμπη 2023» αλλά την πλατφόρμα που φιλοξενεί το ψήφισμα. Επιλέγετε την κοινοποίηση αντί της κατάθεσης χρημάτων, με email επιβεβαίωσης, ώστε να είναι έγκυρη η υπογραφή σας».

Δείτε το ψήφισμα και ψηφίστε εδώ

Τα πιο σημαντικά