Τέμπη: «Βγήκα από φλεγόμενα σίδερα, oι γιατροί με συμβουλεύουν να μη θυμάμαι» – Με κατάγματα στη λεκάνη η Ευδοκία Τσαγκλή

9 Μαρτίου, 202310:10 ΜΜ
More videos

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία της Ευδοκίας Τσαγκλή, που βγήκε ζωντανή από το τρένο του θανάτου στα Τέμπη. Η πρώην παίκτρια του Big Brother έχει εμφανή σημάδια στο πρόσωπο από τον τραυματισμό που της προκάλεσε η μετωπική σύγκρουση των δύο τρένων.

“Ήμουν στο τρίτο, κυριολεκτικά δεύτερο επιβατικό βαγόνι. Τι να σας πω, πώς είμαι… Δεν έχει να κάνει με μένα. Νιώθω πολύ μικρή για να μιλήσω για ό,τι έχω πάθει σωματικά μπροστά σε αυτό το τεράστιο ψυχικό κάταγμα που έχουμε πάθει όλοι μαζί. Είναι μια ολόκληρη χώρα που θρηνεί μια μαζική απώλεια ψυχών. Είμαι εδώ για να μοιραστώ μαζί σας την πίστη μου. Αυτή η ενέργεια δεν καταστρέφεται και αυτές οι ψυχές είναι ακόμη εκεί, παρόλο που δεν είναι μαζί μας”, δήλωσε αρχικά στον ΣΚΑΙ.

“Είμαι εδώ γιατί πιστεύω ότι η αλλαγή μπορεί να γίνει και δεν θα ζήσουμε άλλες αντίστοιχες καταστάσεις” πρόσθεσε.

Η νεαρή γυναίκα, εμφανώς ταραγμένη, δήλωσε ευγνώμων που επέζησε από το πολύνεκρο δυστύχημα, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά της προς τις οικογένειες των θυμάτων.

“Οι γιατροί με συμβουλεύουν να μη θυμάμαι τις στιγμές που έζησα στο τρένο. Δεν θέλω να τρομάξω τον κόσμο ούτε να φέρω αυτόν τον πανικό. Ευχαριστώ και ευγνωμονώ όποια είναι αυτή η δύναμη – όπως και αν τη λέει ο καθένας – που είμαι ακόμη εδώ. Να υποκλιθώ μπροστά σε όλους τους τραυματίες και σωματικά και ψυχικά. Τα πιο βαθιά μου συλλυπητήρια στους ανθρώπους που έχασαν αγαπημένα τους άτομα. Ο πόνος είναι για όλους μας, ακόμη και αν δεν υπήρχε κάποια προσωπική γνωριμία σε ένα τέτοιο τραγικό γεγονός” σημείωσε.

Χαρακτήρισε θαύμα το ότι βρίσκεται στη ζωή και τόνισε πως ντρέπεται να μιλήσει για τα τραύματά της ενώ άλλοι άνθρωποι βρήκαν ακαριαίο θάνατο.

“Σε πολλές κουλτούρες λένε πως η ζωή μας είναι ένα τρένο. Εμείς πλέον στη δική μας συνδέουμε ένα τρένο με τον θάνατο και αυτό από μόνο του είναι πολύ βαρύ” υπογράμμισε, με τους δημοσιογράφους να τι ρωτάνε για την κατάσταση της υγείας της, καθώς υπέστη κατάγματα στη λεκάνη.

“Τα δικά μου κατάγματα είναι πολύ μικρά και ντρέπομαι να μιλήσω για αυτό μπροστά σε μια τέτοια κατάσταση. Είναι θαύμα που είμαι ακόμη εδώ. Προσπάθησα για τη ζωή μου με όποιο τρόπο μπορούσα. Έδωσα όλη μου τη δύναμη για να βγω από τα φλεγόμενα σίδερα. Γελούσαμε με τα παιδιά στο βαγόνι όταν συνέβη αυτό, χωρίς να ξέρουμε φυσικά τι έρχεται”.

Δείτε το βίντεο:
google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News