Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024
PlusΤέμπη: Σuγκινούν οι συγγενείς των θυμάτων: «Μας λείπουν, δε μπορούμε να πιστέψουμε...

Τέμπη: Σuγκινούν οι συγγενείς των θυμάτων: «Μας λείπουν, δε μπορούμε να πιστέψουμε ότι δεν θα τους ξαναδούμε»

Την θλίψη και τον αβάσταχτο πόνο που νιώθουν, εξέφρασαν συγγενείς των ανθρώπων που έχασαν πριν ένα χρόνο τη ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ο Βαγγέλης Βλάχος, αδερφός του Βάιου Βλάχου, εξομολογήθηκε στον ΑΝΤ1 πως ακόμα δεν μπορούν να πιστέψουν ότι οι δικοί τους άνθρωποι θα μπορούσαν σήμερα να ζουν, αν δεν είχαν σημειωθεί όλα αυτά τα τραγικά λάθη που έρχοντα στο φως της δημοσιότητας.

“Δε μπορούμε να ησυχάσουμε, στη σκέψη ότι κάποιοι από τους ανθρώπους μας θα ζούσαν, αν δεν είχε πραγματοποιηθεί η έκρηξη επικίνδυνων υλικών στο συρμό. Σε μια οποιαδήποτε άλλη σοβαρή χώρα κάποια ανεξάρτητη αρχή θα αναλάμβανε αμέσως μετά το ατύχημα να κατάσχει από την Hellenic Train και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ όλα τα μέσα απόδειξης και θα μας έδινε αμέσως πρόσβαση σε αυτά. Αντιθέτως εδώ, εμείς ζητήσαμε να πάρουμε το βιντεοληπτικό υλικό φόρτωσης των βαγονιών και μας απάντησαν ότι το υλικό αυτό έχει σβηστεί.

Επίσης να σας πω ότι αισθανόμαστε οργή που σβήστηκαν τα ονόματα των συγγενών μας από τον Άγνωστο Στρατιώτη, συμβολικά ήταν μια πράξη ανάλογη με το τσιμέντωμα του σημείου του δυστυχήματος μετά την τραγωδία, ήταν σα να τους ξανασκοτώνουν. Δεν περίμενα ποτέ ότι εξαιτίας τους, θα χρειαζόταν να μάθω να ζω χωρίς τον αδερφό μου”.

Δείτε το βίντεοΑπό την πλευρά του ο Γιώργος Κουτσόπουλος, παππούς του 21χρονου Αναστάσιου Κουτσόπουλου που σκοτώθηκε στα Τέμπη, είπε: “Δε μπορείτε να φανταστείτε πόσο μου λείπει ο εγγονός μου. Δε μπορώ να πιστέψω ότι δεν θα τον ξαναδώ. Καταλαβαίνω ότι οι Αρχές θέλουν να κάνουν κάτι για να μαλακώσουν τον πόνο μας. Όμως αυτό θα πρέπει να γίνει άμεσα, αλλιώς δεν έχει κάποια αξία”.

“Το παιδί δεν γυρνάει πίσω. Ρωτάτε αν μας λείπει; Δεν μπορούμε να ησυχάσουμε, έναν χρόνο είμαστε όλο και χειρότερα. Δεν ισχύει (σ.σ. αυτό που λέμε ότι ο χρόνος είναι γιατρός)”, τόνισε με λυγμούς.

Δείτε το βίντεοΤα πιο σημαντικά