Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024
ΕλλάδαΤέμπη: Σπαpάζει η μητέρα που έκανε τατοuάζ την κόρη της - «Πnγαίνουμε...

Τέμπη: Σπαpάζει η μητέρα που έκανε τατοuάζ την κόρη της – «Πnγαίνουμε κάθε απόγεuμα στο μνήμα και οuρλιάζοuμε»

Ραγίζουν καρδιές οι συγγενείς των θυμάτων της πολύνεκρης τραγωδίας στα Τέμπη, οι οποίοι χθες τέλεσαν μνημόσυνο στον τόπο της τραγωδίας, στη μνήμη των 57 νεκρών.

Ανάμεσά τους και η μητέρα της Κλαούντια Λάτα, η οποία έκανε το πρόσωπο της κόρης της τατουάζ στο χέρι της.

33b7a2015df94265a6d039734858d09e

Πρόκειται για τη μητέρα της αδικοχαμένης 20χρονης Αλεξάνδρας από τη Λάρισα, που σπούδαζε Ιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έβγαλε το τελευταίο εισιτήριο στη μοιραία αμαξοστοιχία.

“Μόνο μία μάνα που έχασε το παιδί της, μόνο αυτή μπορεί να με καταλάβει. Καμία μάνα να μην περάσει αυτό που περνάω εγώ: να ανάψει το καντήλι του παιδιού της, να πηγαίνουμε κάθε απόγευμα στο μνήμα και να ουρλιάζουμε, να φωνάζουμε, να κλαίμε, να ζητάμε το δίκιο μας και κανένας να μη μας ακούει” είπε η Άλμα Λάτα, μιλώντας στο Star.

“Βιάστηκε το κορίτσι μου να γίνει σπουδαία. Έφτασε τόσο ψηλά χωρίς γυρισμό” πρόσθεσε συγκινημένη η γυναίκα, στρέφοντας το βλέμμα της στον ουρανό.

“Μια κούκλα δύο μέτρα και να σου δώσουν μία χούφτα στάχτη”, συνέχισε με δάκρυα στα μάτια.

“Σκότωσαν τα όνειρά της. Σκότωσαν εμάς. Σκότωσαν την καρδιά μου. Σκότωσαν τα όνειρά μου να γίνει γιατρός, να γιατεύει τον κόσμο, έτσι έλεγε. Έκοψε το τελευταίο εισιτήριο θανάτου στις 28 Φεβρουαρίου 2023, χωρίς επιστροφή. Χωρίς να μου πει αντίο, χωρίς να μου πει σ’αγαπώ μαμά. Η καρδιά μου είναι άδεια αγάπη μου, είμαστε όλοι με τις φωτογραφίες της” κατέληξε με λυγμούς η Άλμα Λάτα.

Δείτε το επίμαχο απόσπασμα μετά το 7′ 35”Λάρισα: Δίνουν σε δρόμο το όνομα της Κλαούντια

Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου έναν μήνα έγινε γνωστό ότι ο Δήμος Λαρισαίων σκοπεύει να μετονομάσει την οδό “Σόλωνα” στη συνοικία της Νέας Σμύρνης σε “Αλεξάνδρα Λάτα”, ως φόρος τιμής στην 20χρονη κοπέλα, η οποία ήταν κάτοικος της συγκεκριμένης συνοικίας.

Η πρόταση για τη μετονομασία της οδού αποφασίστηκε ομόφωνα στη συνεδρίαση της 3ης Κοινότητας τον περασμένο Μάιο και πρόσφατα, η Επιτροπή Ονομασίας και Μετονομασίας Συνοικιών, οδών και πλατειών για τον νομό Λάρισας δέχθηκε κατά πλειοψηφία την πρόταση για μετονομασία.

Τα πιο σημαντικά