Τέμπη: «Σκοπός της ζωής μου να τιμωρηθούν…» – Ραγίζει καρδιές ο μπαμπάς της 20χρονης Μάρθης Ψαροπούλου

29 Μαρτίου, 20235:00 ΜΜ
More videos

Ο δικηγόρος Αντώνης Ψαρόπουλος, που έχασε την 20χρονη κόρη του Μαρία – Μάρθη Ψαροπούλου που επέβαινε στο τρένο του θανάτου στα Τέμπη, μίλησε την στο «LIVE NEWS» για την τραγωδία των Τεμπών.

Συγκλονισμένος από τον χαμό της κόρης του δηλώνει ότι εκπροσωπεί ως δικηγόρος κάποιες από τις οικογένεια των θυμάτων. Ο άτυχος πατέρας προχώρησε στον διορισμό τεχνικών συμβούλων εκπροσωπώντας πέρα από την δική του υπόθεση και οικογένειες άλλων θυμάτων.

«Σκοπός της ζωής μου να τιμωρηθούν…» – Τι λέει ο δικηγόρος που έχασε την 20χρονη κόρη του που επέβαινε στο τρένο του θανάτου

«Θα προτιμήσω να μην μιλήσω για την κόρη μου και την φίλη της. Θα ήθελα να μιλήσω σήμερα σαν δικηγόρος. Νομίζω πως έτσι θα μπορέσω να συνεισφέρω περισσότερο. Το να εξακριβωθούν όλα τα αίτια και οι συνθήκες που έγιναν το βλέπω σκοπός ζωής. Το οφείλω στην κόρη μου και σε αυτά τα παιδιά», είπε αρχικά.

«Είναι δικαίωμα κάθε θύματος να ορίσουν ειδικό πραγματογνώμονα αλλά δεν σημαίνει πως δεν έχουμε εμπιστοσύνη σε αυτούς που έχουν ήδη διοριστεί.
Θεωρώ πως το έργο τους είναι τεράστιο και γι‘ αυτό διόρισα άλλους για να βοηθηθούνε. Δεν θα μείνουμε μόνο στο πώς έγινε το δυστύχημα αλλά πρέπει να δικαιολογηθούν με ουσιαστικό τρόπο.

Δεν θα μείνουμε μόνο στο πώς έγινε το δυστύχημα αλλά πρέπει να δικαιολογηθούν με ουσιαστικό τρόπο. Το μεγαλύτερο μέρος των επιβατών που πέθαναν ήταν από την φωτιά. Θα ήθελα μέσα από την έρευνα να διαπιστωθεί από πού προκλήθηκε και η έκτασή της», πρόσθεσε.

Επίσης, όπως τόνισε ο ίδιος κάτι που θα διερευνηθεί είναι το κατά πόσο τα υλικά που υπήρχαν μέσα στα βαγόνια τηρούσαν την ασφάλεια γιατί έχω διαπιστώσει πως γη ταχύτητα της φωτιάς ήταν πολύ μεγάλη.

Τέλος, ο άτυχος πατέρας επισήμανε πως οι δύο ανακριτές εφέτες που έχουν διοριστεί έχουν δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για να αποδοθούν οι ευθύνες.
ΡΑΓΙΖΕΙ ΚΑΡΔΙΕΣ Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΜΑΜΑ ΤΗΣ 20ΧΡΟΝΗΣ ΜΑΡΘΗΣ – «ΕΙΜΑΙ ΤΥΧΕΡΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΓΙ` ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ»

Η παιδίατρος μητέρα της Μάρθης, μίλησε στο T-live και στη δημοσιογράφο Μάρω Κανελλάκη. Σε έναν μήνα θα γιόρταζε τα 20α της γενέθλια. Το μοιραίο δυστύχημα στα Τέμπη της έκοψε ξαφνικά το νήμα της ζωής της, σταματώντας για πάντα τα όνειρα της.

«Είναι ο πιο υπέροχος άνθρωπος που έχω γνωρίσει. Και ότι είμαι πολύ τυχερή που ήταν στη ζωή μου για αυτά τα χρόνια. Ήταν ειδικής αγωγής σχολή ναι. Είχε πρώτη Απριλίου γενέθλια. Γινόταν 20. Σε έναν μήνα» δήλωσε η γνωστή παιδίατρος από τη Θεσσαλονίκη, μη μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της.

Η μητέρα της Μαρίας Θωμαΐδος αναφέρθηκε στο βράδυ της  28ης Φεβρουαρίου, το βράδυ που το παιδί της επέστρεφε από την τριήμερη της εκδρομή.

«H Μαρία Θωμαή μαζί με μια φίλη της από το Πανόραμα Θεσσαλονίκης επέστρεφαν από την εκδρομή τους στην Αθήνα. Ήταν να πάρουν το τρένο της Δευτέρας για να επιστέψουν, όμως παρέτειναν την εκδρομή τους, παίρνοντας τελικά το μοιραίο τρένο.  Η μητέρα  της  μίλησε  τελευταία φορά μαζί της στις 09:00  το βράδυ.

«Είχε πάει εκδρομή στην Αθήνα, έχουν κάποιους φίλους και θα πήγαιναν ένα διήμερο στην Πάτρα. Ήταν να γυρίσουν Δευτέρα, τελικά είπαν να γυρίσουν Τρίτη πρωί και το Τρίτη πρωί, έγινε Τρίτη βράδυ. Προσπάθησα να επικοινωνήσω στις 12.30, γιατί είχα μιλήσει 9 η ώρα, γιατί με πήρε τηλέφωνο να μου πει ότι έχουν καθυστέρηση και θα αργήσουν λίγο να έρθουν και θα έρθουν γύρω στις 12.

Και μιλάω μαζί της δωδεκάμισι και δεν το σηκώνει, αλλά επειδή συχνά έπεφτε και η μπαταρία της, θεώρησα ότι κάτι τέτοιο έγινε. Στις 4.00 άρχισα να ψάχνω, να προσπαθώ να επικοινωνήσω με νοσοκομεία  και με τα σχετικά. Ήταν ή στο πρώτο βαγόνι ή στο κυλικείο» εξομολογήθηκε η μητέρα της αδικοχαμένης 20χρονης στον Alpha.

«Είμαι τυχερή που ήταν στη ζωή μου γι` αυτά τα χρόνια»
google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News