Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024
ΕλλάδαΤέμπη: Ποıνική δiωξη στον Κώστα Αγοραστό γıα το μπάζωμα του σημεiου του...

Τέμπη: Ποıνική δiωξη στον Κώστα Αγοραστό γıα το μπάζωμα του σημεiου του δυστuχήματος

Ποινική δίωξη άσκησε η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Λάρισας σε βάρος του πρώην περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού για την υπόθεση της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η ποινική δίωξη αφορά το μπάζωμα του σημείου όπου συνέβη το φονικό δυστύχημα στα Τέμπη. Υπενθυμίζεται ότι εδώ και ένα χρόνο συγγενείς των 57 νεκρών επιμένουν και καταγγέλλουν το μπάζωμα του σημείου, κίνηση που όπως αναφέρουν υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο να έχει καταστρέψει σημαντικά στοιχεία για την υπόθεση. Ανάμεσα στις εικασίες που έχουν ακουστεί κατά καιρούς είναι πως επιχείρησαν το γρήγορο μπάζωμα του σημείου για να αποκρύψουν το υλικό που μετέφερε η μία από τις δύο αμαξοστοιχίες.
Όπως μεταφέρουν οι ίδιες πηγές, η Εισαγγελέας Πρωτοδικών άσκησε τη Δευτέρα δίωξη σε βάρος του Κώστα Αγοραστού μόνο για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος, αδίκημα το οποίο ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά. Στο υπόμνημά του αναφέρει μάλιστα σχετικά με το σκέλος της «αλλοίωσης» του χώρου της σιδηροδρομικής τραγωδίας, υπογραμμίζοντας πως η Περιφέρεια Θεσσαλίας είχε υποστηρικτικό και όχι αποφασιστικό ρόλο στις μετέπειτα εργασίες που ακολούθησαν στον τόπο του δυστυχήματος.
Σημειώνεται πως ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας παραπέμπεται στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας έπειτα από μήνυση που είχαν καταθέσει τον Αύγουστο 19 συγγενείς θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας, κατά παντός υπευθύνου. Στη μήνυσή τους ωστόσο εστιάζουν στην «απόφαση αγνώστων να αλλοιώσουν»  όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν τον τόπο του δυστυχήματος.

Με πληροφορίες από e-thessalia.gr

Τα πιο σημαντικά