Τέμπη: «Πάτα πάνω μου να βγεις»: H Ευγενία έψαχνε τον Μιχάλη με το κίτρινο φούτερ που της έσωσε την ζωή

10 Μαρτίου, 20235:44 ΜΜ
More videos

Ο Μιχάλης Κλάψης είναι ένας ακόμη ήρωας που έδωσε και την ψυχή του προκειμένου να σώσει τους συνανθρώπους του από την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Ταξίδευε φορώντας ένα κίτρινο φούτερ. Αυτό θυμόταν η 25χρονη Ευγενία για τον νεαρό που μετά το δυστύχημα στα Τέμπη της είπε: «Πάτα πάνω μου για να βγεις».

Αυτόν τον νεαρό αναζητούσε μέσω social media προκειμένου να του εκφράσει τη βαθιά της ευγνωμοσύνη που τη βοήθησε να βγει από το 3ο βαγόνι του μοιραίου Intercity 62.

«ΠΑΤΑ ΠΑΝΩ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙΣ» ΕΙΠΕ Ο ΗΡΩΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΛΑΨΗΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΠΙΒΑΤΙΔΑ ΤΟΥ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ

Την είδηση έκανε γνωστή η δημοσιογράφος του Alpha Βιβή Μπουγιούρα που συμμετείχε στην προσπάθεια της 25χρονης να βρει τον 20χρονο σωτήρα της.

«Έπειτα από ρεπορτάζ & προσωπική επαφή με την Ευγενία -επιβάτιδα ετών 25 -κάνει έκκληση να βρει τον Μιχάλη (κίτρινο φούτερ). Την έσωσε μέσα από το «καταραμένο» τρένο. Να του πει ότι τον ευχαριστεί από τα βάθη της καρδιάς της που της είπε «πάτα πάνω μου να βγεις».

Και η αναζήτηση απέδωσε. Πρόκειται για τον 20χρονο Μιχάλη Κλάψη από τους Λειψούς, ο οποίος είναι φοιτητής στη Θεσσαλονίκη, στην ίδια σχολή με τον Ανδρέα Αλικανιώτη.

Μετά τη σύγκρουση, και αφού κατάλαβε ότι δεν είναι σοβαρά τραυματισμένος, ο 20χρονος Μιχάλης, αποφάσισε ότι πρέπει να σηκωθεί και να βοηθήσει, παρά την αποπνικτική ατμόσφαιρα. «Ναι, ζω από τύχη» επιβεβαίωσε, μιλώντας στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου.

«“Σε παρακαλώ, βοήθησέ με”» μου είπε η Ευγενία. Τότε, την παίρνω αγκαλιά και της λέω πάτα πάνω στα πόδια μου. Την κατεβάζω μέχρι τα μισά, είχαν έρθει άλλα δυο παιδιά, την πιάνουν και την κατεβάζουν κάτω. Όταν τη βγάζουν, εγώ ξαναμπαίνω στο βαγόνι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση».
google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News