Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024
ΕλλάδαΤέμπη: Ο Νικήτας και η Κέλλυ που κηδεύονται σήμερα μαζί – Πήραν...

Τέμπη: Ο Νικήτας και η Κέλλυ που κηδεύονται σήμερα μαζί – Πήραν το τρένο κρυφά, για να κάνουν έκπληξη στους γονείς τους

Φίλοι και συγγενείς θα πουν το τελευταίο «αντίο» στον Νικήτα Καραθεοδώρου και την Κέλλυ Πορφυρίδου, δύο από τα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη.

Ο ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΑΙ Η ΚΕΛΛΥ ΘΑ ΚΗΔΕΥΤΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΖΙ

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πληροφορίες της ΕΡΤ, η κηδεία του πυροσβέστη θα γίνει στις 13:00 το μεσημέρι της Δευτέρας (6/3), στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.
Στην ίδια εκκλησία, την ίδια ώρα, θα γίνει και η κηδεία της Καλλιόπης (Κέλλυς) Πορφυρίδου, φοιτήτριας Θεολογίας του ΑΠΘ και συντρόφου του Νικήτα.

Ο 23χρονος Νικήτας, δημότης Λαγκαδά, πυροσβέστης στο επάγγελμα (υπηρετούσε στο 2ο ΠΣ Αθηνών) και παράλληλα σπουδαστής στο τμήμα Ψυχολογίας, το μοιραίο βράδυ πήρε το τρένο μαζί με τη σύντροφό του, Κέλλυ Πορφυρίδου, από την Αθήνα για να κάνουν έκπληξη στους γονείς τους. Και οι δύο βρίσκονταν στο βαγόνι-εστιατόριο του τρένου, την στιγμή της μοιραίας σύγκρουσης το βράδυ της Τρίτης (28/2).

Η οικογένεια του πυροσβέστη παρακαλεί όσους επιθυμούν, αντί στεφάνων, να καταθέσουν τα χρήματα στον Σύλλογο «Μιλάμε για τον Αυτισμό».

screenshot.394

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΑΠΘ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΛΛΥ

Η σύντροφος του Νικήτα, Καλλιόπη Πορφυρίδου, ήταν φοιτήτρια Θεολογίας του ΑΠΘ με τη Θεολογική Σχολή να εκδίδει σχετικό ψήφισμα.

«Η Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ με οδύνη πληροφορήθηκε την απώλεια της ζωής της φοιτήτριας της Εισαγωγικής Κατεύθυνσης Μουσουλμανικών Σπουδών του Τμήματος Θεολογίας, Κέλλυς Πορφυρίδου, στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, που έχασαν τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι, οι περισσότεροι εκ των οποίων νέα παιδιά, αγόρια και κορίτσια.

Η Κέλλυ ήταν ένα κορίτσι στην άνοιξη της ζωής του. Ο βίαιος θάνατός της θα μείνει καρφί στη σάρκα του βαριά τραυματισμένου πολιτισμού μας. Καρφί στην υποκρισία του κάθε αναμάρτητου, στην ανευθυνότητα και την πλεονεξία. «[…] ἐὰν εἴπωμεν ὅτι ἁμαρτίαν οὐκ ἔχομεν, ἑαυτοὺς πλανῶμεν καὶ ἡ ἀλήθεια οὐκ ἔστιν ἐν ἡμῖν […] ἐὰν εἴπωμεν ὅτι οὐχ ἡμαρτήκαμεν, ψεύστην ποιοῦμεν αὐτὸν, καὶ ὁ λόγος αὐτοῦ οὐκ ἔστιν ἐν ἡμῖν» (Α΄Ιω, 8-10). Σε εμάς μένει η προσδοκία της Ανάστασης και η υπόσχεση συνεχούς αγώνα για έναν κόσμο στον οποίο ο άνθρωπος δεν θα είναι «αναλώσιμο», αλλά πρόσωπο με βάθος αιωνιότητας.

Ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής, οι Πρόεδροι των Τμημάτων Θεολογίας και Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού και όλο το Ακαδημαϊκό και Διοικητικό προσωπικό εκφράζουμε τη βαθιά λύπη μας για την απώλεια της αγαπητής μας φοιτήτριας Κέλλυς Πορφυρίδου, αλλά και του συνόλου των συνανθρώπων μας που έχασαν τη ζωή τους, σε τούτη την τραγωδία.

Ευχόμαστε για την ανάπαυση των ψυχών τους και συμμετέχουμε στο πάθος τόσο των οικογενειών τους, όσο και των φίλων τους. Στη μνήμη τους τελέσαμε Τρισάγιο, την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος της Θεολογικής μας Σχολής. Στην εξόδιο ακολουθία, η οποία θα τελεστεί τη Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2023 και ώρα 13:00, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στην Καλαμαριά, τη Σχολή θα εκπροσωπήσει ο Κοσμήτοράς της, καθηγητής Χρυσόστομος Σταμούλης».

tempi new 696x464 1

«ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ. Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΑΠΑΝΗ ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ»: ΜΗΤΕΡΑ 23ΧΡΟΝΗΣ ΚΑΛΛΙΟΠΗΣ ΠΟΡΦΥΡΙΔΟΥ

Η κυρία Άννα, μητέρα της 23χρονης φοιτήτριας από τη Θεσσαλονίκη, ξεσπάει και τονίζει ότι δεν έχει λάβει καμία επίσημη ενημέρωση.

«Η Καλλιόπη πήρε το τρένο από την Αθήνα για να γυρίσει στη Θεσσαλονίκη, ήταν μαζί με το αγόρι της. Τελευταία φορά μιλήσαμε στις 9:30 και μου είπε ότι είχε πάρει των 7:00 και ότι έχει πάρα πολύ κόσμο, έκτοτε δεν ξαναμιλήσαμε. Το συγκεκριμένο το δρομολόγιο το είχε κάνει πάρα πολλές φορές, αλλά επέμενε ότι είχε πολύ κόσμο», αναφέρει.

«Θα περάσετε δύσκολες ώρες»

Όπως λέει στη συνέχεια, «αυτό που με πόνεσε πάρα πολύ ήταν ότι χθες στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο, βγήκε μια γιατρός και είπε ότι “θα περάσετε δύσκολες ώρες, τα παιδιά σας μπορεί να μην τα δείτε όπως το φαντάζεστε”, που πήγα εκεί 2 το βράδυ από Θεσσαλονίκη. Το παράπονο μου είναι ότι στους γονείς δεν συμπεριφέρεσαι έτσι, να είσαι 100% σίγουρος για κάτι».

Η ίδια τονίζει ότι δεν είχαν καμία επίσημη ενημέρωση και ότι οι γονείς μαθαίνουν από το διαδίκτυο και τα τηλέφωνα τα νεότερα.

«Κάθε μάνα, όταν περνάει κάτι τέτοιο είναι απέξω και κλαίει, δεν μπορούν να μου στέλνουν έναν ψυχολόγο να μου δίνει ηρεμιστικά. Δώσαμε DNA χθες. Η δημόσια δαπάνη δεν μου λέει τίποτα, θέλω να τελειώνει η διαδικασία.

Από την εταιρεία δεν μας έχουν πει τίποτα. Όταν έφτασα στον ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη ήμασταν εκεί πόσοι γονείς και ερχόντουσαν τα λεωφορεία και περιμέναμε να δούμε τα πρόσωπα των παιδιών μας. Δεν σήκωναν τα τηλέφωνα, δεν υπήρχε καμία ενημέρωση», υπογραμμίζει η κυρία Άννα.

334517166 3386048561635496 9194441368047905050 n 1024x768 2

«Όταν καταλάβαμε ότι ήταν το τρένο που ερχόταν το παιδί μας ξεκίνησε ο Γολγοθάς»

Τα πιο σημαντικά