Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024
ΕλλάδαΤέμπη: Νέο βίντεο ντοκοuμέντο με τη σύγκροuση των τρένων – Τα πλάνα...

Τέμπη: Νέο βίντεο ντοκοuμέντο με τη σύγκροuση των τρένων – Τα πλάνα παραπέμποuν σε έκρnξη βóμβας

Ένα βίντεο ντοκουμέντο για τα Τέμπη, που κόβει την ανάσα και προκαλεί ανατριχίλα, έφερε στο φως της δημοσιότητας, σήμερα Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, η Καθημερινή.

Στις τραγικές εικόνες, που προβλήθηκαν για πρώτη φορά, διακρίνεται το Intercity 62, πριν και μετά τη σύγκρουση με την εμπορική αμαξοστοιχία, αλλά και η έκρηξη που ακολούθησε.

Δείτε το βίντεο

«Το μεγάλο θερμικό φορτίο σε συνδυασμό με την άγνωστη καύσιμη ύλη δημιούργησε έντονη πυρκαγιά, που ξεκίνησε από το βαγόνι του κυλικείου και μεταδόθηκε στο επιβατικό βαγόνι Β2», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο συμπερασμάτων της «Επιτροπής Διερεύνησης Ανεξάρτητων Πραγματογνωμόνων Οικογενειών – ΕΔΑΠΟ», με ημερομηνία Ιούλιος 2023, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Καθημερινής.

Τέμπη: Σαν να έγινε έκρηξη βόμβας

Κατά τη σύγκρουση των τρένων και μέσα σε 6 δέκατα του δευτερολέπτου ξεσπά πυρκαγιά και σχηματίζεται μανιτάρι στον ουρανό των Τεμπών, που παραπέμπει ξεκάθαρα σε έκρηξη ισχυρής βόμβας.

Να σημειωθεί ότι 30 από τους 57 νεκρούς απανθρακώθηκαν, χωρίς να μπορεί να αποσαφηνιστεί το ακριβές αίτιο του θανάτου τους, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ.

Επιπλέον, η Καθημερινή επισημαίνει ότι για τους διορισμένους από τις οικογένειες των θυμάτων πραγματογνώμονες, η έκρηξη οφείλεται σε «άγνωστη καύσιμη ύλη», η οποία δεν κατέστη εφικτό να αποκαλυφθεί.

Τα πιο σημαντικά