Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024
ΕλλάδαΤέμπη: Νεκρές δίδυμες αδελφές και η ξαδέρφη τους – Επέστρεφαν στη σχολή...

Τέμπη: Νεκρές δίδυμες αδελφές και η ξαδέρφη τους – Επέστρεφαν στη σχολή τους

Τα κορίτσια επέστρεφαν στη Θεσσαλονίκη όπου σπούδαζαν μετά την παραμονή τους στην περιοχή μας για το τριήμερο των Αποκριών

Σε βαρύ πένθος έχει βυθιστεί η Καλαμπάκα από τον χαμό τριών κοριτσιών, δίδυμων αδελφών και την πρώτη τους ξαδέρφη, όλες φοιτήτριες, οι οποίες συγκαταλέγονται μεταξύ των νεκρών του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στη Λάρισα. Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr έχει γίνει ήδη η αναγνώρισή τους, ενώ η είδηση του θανάτου τους έχει συγκλονίσει την πόλη, καθώς πρόκειται για πολύ γνωστή οικογένεια, με έντονη επιχειρηματική δράση στην Καλαμπάκα.
Μιλώντας στο Marie Claire, η Ελισάβετ Καρανίκα, 18 χρόνια εθελόντρια στον Ερυθρό Σταυρό Λάρισας και πρόεδρος του περιφερειακού τμήματος Ερυθρού Σταυρού Λάρισας βρίσκεται στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης και αναφέρθηκε στην οικογενειακή αυτή τραγωδία.

«Η μία οικογένεια έχασε τα δίδυμα κορίτσια της 20 χρονών. Μαζί τους ήταν και η πρώτη τους συνομήλικη ξαδέρφη. Τα κορίτσια ήταν φοιτήτριες. Έλεγαν εδώ η μητέρα και ο πατέρας τους “και γιατί τα έστειλα να σπουδάσουν;”. Τι να σας πω δύσκολα πολύ τα πράγματα. Είναι μικρά σε ηλικία τα περισσότερα θύματα. Οι περισσότεροι που βλέπουμε εδώ είναι γονείς που ψάχνουν τα παιδιά τους. Δεν έχω εικόνα για τον αριθμό των θυμάτων. Τα νούμερα διαρκώς “παίζουν”», δήλωσε συγκλονισμένη στο Marie Claire η κ. Καρανίκα.

«Βρισκόμαστε ακόμα στο Νοσοκομείο της Λάρισας. Έχουμε και εθελοντές της νοσηλευτικής και Σαμαρείτες και του τομέα της κοινωνικής πρόνοιας, που είναι και πιο ειδικοί στην ψυχολογική υποστήριξη των θυμάτων. Υπάρχουν ψυχολόγοι. Κοινωνικοί λειτουργοί και εθελοντές εκπαιδευμένοι πάνω σε αυτό και συνδράμουμε όλοι. Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο μαζί με το Γενικό και τον Ερυθρό Σταυρό στήνουν από τις 5:30 το πρωί σκηνές στην κεντρική πλατεία της Λάρισας και κάνουν υπαίθρια αιμοδοσία. Είναι μια πάρα πολύ δύσκολη ημέρα για τη Λάρισα και για όλη την Ελλάδα», υπογράμμισε η ίδια.

Τα πιο σημαντικά