Τρίτη, 23 Απριλίου 2024
ΕλλάδαΤέμπη: Νέες αποκαλúψεις  για την νύχτα της τpαγωδiας - «Αλλοıώθnκαν οι δıάλογοι...

Τέμπη: Νέες αποκαλúψεις  για την νύχτα της τpαγωδiας – «Αλλοıώθnκαν οι δıάλογοι του σταθμάρχn»

Νέες αποκαλύψεις για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών – «Ξεριζώθηκαν» παράνομα από το σύστημα καταγραφών επικοινωνιών του ΟΣΕ οι συνομιλίες του σταθμάρχη το μοιραίο βράδυ.

Την αλλοίωση των συνομιλιών του σταθμάρχη , που «ξεριζώθηκαν» παράνομα από το σύστημα καταγραφών επικοινωνιών του ΟΣΕ, λίγες μόλις ώρες μετά την τραγωδία στα Τέμπη, αποκαλύπτει η εφημερίδα «Βήμα» στην αυριανή, κυριακάτικη έκδοσή της, μέσω της ανάλυσης των συγκεκριμένων τεσσάρων λέξεων του επίμαχου διαλόγου τη νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου 2023.

«Μονταζιέρα στα Τέμπη»

Ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος τόνισε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήεων του Mega για ένα μοντάζ που αναδεικνύει μόνο το ανθρώπινο λάθος του σταθμάρχη τςη Λάρισας.

Όπως προκύπτει από νεότερα έγγραφα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ., που παρουσιάζει στο δημοσίευμά της η εφημερίδα, η υπόδειξη του σταθμάρχη για αναχώρηση τρένου προς την υποτιθέμενη «λάθος πορεία» δεν αφορούσε τη μοιραία αμαξοστοιχία -όπως παρουσιάστηκε την 1η Μαρτίου σε μονταρισμένο ηχητικό ντοκουμέντο- αλλά εκείνη τοπικού συρμού που κινήθηκε κανονικά.

Ο δημοσιογράφος αφού παρουσίασε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του «Βήματος», τόνισε πως: «Τα ερωτήματα μεγεθύνονται αφού στελέχη του ΟΣΕ είχαν αναφέρει ότι παρέδωσαν στην τροχαία Λάρισας τις σχετικές μαγνητοφωνήσεις τις πρώτες ώρες πριν το ατύχημα. Ωστόσο με βάση νέα έγγραφα διαπιστώνεται ότι αυτές δόθηκαν την ελληνική αστυνομία στις 3 Μαρτίου, δηλαδή 3 μέρες αργότερα».

 

«Ποιος είχε μπει παράνομα στο σύστημα καταγραφών του ΟΣΕ τις πρώτες ώρες μετά το τραγικό συμβάν, ποιοι πήραν τους διαλόγους του σταθμάρχη κι έκαναν συρραφή συνομιλιών, παραποιώντας τους τελικά;», αναρωτήθηκε, συμπληρώνοντας στη συνέχεια:

«Έτσι κύριο ζητούμενο είναι ποιος είχε μπει παράνομα στο σύστημα καταγραφών του ΟΣΕ τις πρώτες ώρες μετά το τραγικό συμβάν, ποιοι πήραν τους διαλόγους του σταθμάρχη κι έκαναν συρραφή συνομιλιών, παραποιώντας τους τελικά;».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου, ότι η Ελληνική Αστυνομία διαψεύδει το γεγονός ότι είχαν λάβει εντολή εξαφάνισης των συντριμμιών των τρένων, όπως είχαν πει κυβερνητικά στελέχη και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Δείτε το βίντεο από το βραδινό δελτίο ειδήσεων του Mega:Τα πιο σημαντικά