Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024
ΕλλάδαΤέμπη: Η στιγμή που οι καμπάνες σε όλη τη χώρα ήχησαν πένθιμα...

Τέμπη: Η στιγμή που οι καμπάνες σε όλη τη χώρα ήχησαν πένθιμα 57 φορές

Το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη θυμήθηκε σήμερα όλη η Ελλάδα καθώς οι καμπάνες σε όλες τις εκκλησίες χτύπησαν πένθιμα 57 φορές, όσα ήταν και τα θύματα της τραγωδίας.

Η συγκεκριμένη πράξη πραγματοποιήθηκε ύστερα από αίτημα της προέδρου του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 2023, Μαρίας Καρυστιανού, προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Σε χθεσινό μήνυμά της στα κοινωνικά δίκτυα, η κ. Καρυστιανού εξέφρασε την ικανοποίηση της για την αποδοχή του αιτήματος. «Ένας χτύπος και ένα τρισάγιο λοιπόν, για κάθε ψυχή που έφυγε ένα χρόνο πριν στην κοιλάδα των Τεμπών», έγραψε χαρακτηριστικά.

Η ανάρτηση της κ. Καρυστιανού:

«Ζητήσαμε από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών να ηχήσουν πένθιμα οι καμπάνες αύριο…(σ.σ σήμερα) Ευχαριστούμε από καρδιάς για την αποδοχή και την υλοποίηση της παράκλησης μας. Εξάλλου είμαστε πια βέβαιοι πως τίποτε δεν είναι αυτονόητο στη ζωή μας και τίποτε δεδομένο. Ένας χτύπος και ένα τρισάγιο λοιπόν, για κάθε ψυχή που έφυγε ένα χρόνο πριν στην κοιλάδα των Τεμπών.
Τα λόγια που χειραγωγούν τον πόνο των ανθρώπων, που επιθυμούν να περιορίσουν την αγάπη που ενώνει τις καρδιές των ανθρώπων, τις καρδιές που βίαια χωρίστηκαν, τα λόγια που προσπαθούν να λιγοστέψουν την πίστη που ενώνει τη ζωή με το θάνατο, μέχρι τώρα πράγματι ήταν πολλά και κάναν φασαρία. Η αλήθεια πότε δεν κάνει φασαρία. Με τις κραυγές μας, με τα δάκρυά μας, με τη φωνή μας, με την αλήθεια μας… πάντα προς το φως. Αύριο θα ηχήσει η καμπάνα να εξαγνιστούν οι ψυχές των αθώων , να ενθυμηθούμε την ευθύνη μας στη ζωή. Ελπίζουμε στην Ανάσταση και στην αντάμωση. Μέχρι τότε η αλήθεια θα κάνει κρότο!».

Δείτε την ανάρτηση:

img 65df65cd6d764

Τα πιο σημαντικά