Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024
ΕλλάδαΤέμπη: Η «ορφανή» σορός και η αγνοούμενη Εριέττα που ακόμα αναζητούν οι...

Τέμπη: Η «ορφανή» σορός και η αγνοούμενη Εριέττα που ακόμα αναζητούν οι γονείς της

Σήμερα, Τετάρτη (8/3) αναμένεται να διενεργηθεί η επανεξέταση δύο σορών που έφτασαν στο νεκροτομείο Λάρισας μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Η «ορφανή» σορός και η αγνοούμενη Εριέττα που ακόμα αναζητούν οι γονείς της

Η διενέργεια επανεξέτασης ζητήθηκε από τις οικογένειες των θυμάτων, παρουσία τεχνικού συμβούλου που έχουν ορίσει οι ίδιες.

Μιλώντας στην ΕΡΤ το πρωί της Τετάρτης για το αίτημα επανεξέτασης, η προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Λάρισας, Ρουμπίνη Λεονταρή, ανέφερε ότι αυτό ζητήθηκε από δύο οικογένειες, με την ανακρίτρια να το κάνει αποδεκτό και να δίνει διαταγή ώστε η διαδικασία να πραγματοποιηθεί σήμερα.

Όπως είπε, το πρωτόκολλο χειρισμού απωλειών μαζικών καταστροφών προβλέπει τη λήψη DNA από όλες τις σορούς, ακόμα και από τις αναγνωρίσιμες.

Αναφερόμενη στις σορούς που έχουν ταυτοποιηθεί, είπε ότι έχουν ταυτοποιηθεί με πιστοποιητικά θανάτου 29 άνδρες και 26 γυναίκες, ενώ ένας άνδρας δεν έχει ταυτοποιηθεί (έχει γίνει λήψη DNA, αλλά δεν υπάρχει DNA για να γίνει σύγκριση).

Επομένως, υπάρχει μία σορός που δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί και μια οικογένεια που αναζητάει το παιδί της που δεν έχει εντοπιστεί.

Δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα. Όλες οι σοροί ήρθαν στην ιατροδικαστική υπηρεσία. Το πόσοι άνθρωποι είχαν την ατυχία σας να βρεθούν στο σημείο (της μεγάλης πυρκαγιάς) δεν το ξέρω και δεν θα βρεθεί τίποτα»

Όσον αφορά τον ακριβή αριθμό των νεκρών από το σιδηροδρομικό δυστύχημα τόνισε ότι ως υπηρεσίας «δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα. Όλες οι σοροί ήρθαν στην ιατροδικαστική υπηρεσία. Έχουν καταγραφεί λεπτομερώς από όλους μας και από το κλιμάκιο αυτό αλλά και από εμάς και είναι αυτοί που λένε. Πόσοι άνθρωποι είχαν την ατυχία σας να βρεθούν σε εκείνο το σημείο (της μεγάλης πυρκαγιάς) δεν το ξέρω και δε θα βρεθεί τίποτα».

Πλην της οικογένειας της 23χρονης καμία άλλη οικογένεια δεν αναζήτησε κάποιον άλλο άνθρωπο ως επιβαίνοντα στην μοιραία αμαξοστοιχία 62 του Intercity. Όπως δήλωσε η κ. Λεοντάρη ο θάνατος των 57 ατόμων ήταν ακαριαίος. «Υπήρχαν κακώσεις εκ της συγκρούσεως και κακώσεις από τη φωτιά. Η κάθε σορός έχει τα δικά της ευρήματα και αυτό θα καταγραφεί αναλυτικά από την ιατροδικαστική έκθεση».

ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΗ ΕΡΙΕΤΤΑ

image 2 427x600 1

Όσον αφορά στην κοπέλα που εξακολουθούν να την αναζητούν οι γονείς της, η προϊστάμενη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Λάρισας δήλωσε ότι δεν έχει κάτι από αυτό το πεδίο, που σημαίνει ότι δεν έχει εντοπιστεί κάτι.

Η κ. Λεονταρή εκτίμησε ότι η κοπέλα ενδεχομένως να βρισκόταν στο επίμαχο σημείο, όπου αναπτύχθηκε η μεγαλύτερη θερμοκρασία, «κι έτσι θα ήταν πολύ δύσκολο να βρεθεί κάτι».
Η 23ΧΡΟΝΗ ΕΡΙΕΤΤΑ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΛΙΣΤΑ – ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ

Οι γονείς της 23χρονης Εριέττας από τη Βόρεια Ελλάδα βρίσκονται στη Λάρισα και αναζητούν ένα ίχνος από το παιδί τους τόσο στο νοσοκομείο όσο και στο σημείο της τραγωδίας.

Όμως μέχρι τώρα κανείς δεν μπορεί να τους δώσει ένα στοιχείο για το παιδί τους.

photo 2023 03 05 19 10 07 600x582 1

Οι μέρες περνούν μαρτυρικά, ενώ τα βαγόνια του μοιραίου συρμού έχουν ήδη μετακινηθεί από τον τόπο της τραγωδίας.

Το άτυχο κορίτσι φέρεται να ήταν στο βαγόνι που ήταν το κυλικείο, μαζί με ένα φιλικό ζευγάρι που εντοπίστηκε νεκρό.

Φίλη της αγνοούμενης φοιτήτριας μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. Όπως είπε, η Εριέττα βρισκόταν στο βαγόνι 2 και είχε έρθει στην Αθήνα.

«Ήταν μαζί με άλλο ένα φιλικό ζευγάρι στην ηλικία της. Τα παιδιά δεν επέζησαν. Εξαρχής δεν υπήρχε το όνομά της στη λίστα των νοσοκομείων. Δεν μπορείς να το πιστέψεις ότι χάθηκε με αυτόν τον τρόπο», δήλωσε και πρόσθεσε:

«Ήταν ένα πολύ καλό κορίτσι με καλλιτεχνικές τάσεις. Ζωγράφιζε κιόλας, ήταν ένα αγγελούδι, ήπιο, γλυκό. Είμαστε πάρα πολύ χάλια».

Τα πιο σημαντικά