Τέμπη: Επιβάτης περπάτησε μέχρι την Ιτέα για να ζητήσει βοήθεια ενώ ήταν τραυματισμένος

15 Μαρτίου, 202312:57 ΠΜ
More videos

Ήταν τρομοκρατημένοι, όλοι κοιτούσαν πανικόβλητοι, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κώστας Παπακωνσταντίνου

Ο Κώστας Παπακωνσταντίνου, πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας, είναι ένας ακόμα από τους τραυματίες του δυστυχήματος στα Τέμπη, ο οποίος πάλεψε να με τον δικό του τρόπο, αναζητώντας βοήθεια μετά τη σύγκρουση.

Πιο αναλυτικά, ο Κώστας βρισκόταν στο βαγόνι 4 της επιβατικής αμαξοστοιχίας με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, ενώ κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης τραυματίστηκε στο κεφάλι.

«Ένιωθα ότι το τρένο έφυγε από τις ράγες και στη συνέχεια πέσαμε με μεγάλη δύναμη. Άρχισαν να σπάνε τα τζάμια, σκοτάδι στο βαγόνι, καπνοί. Λουστήκαμε με τα θραύσματα. Επικράτησε πανικός. Έσκυψα να πάρω μία στάση για να προστατευτώ από τα θραύσματα», ανέφερε χαρακτηριστικά στο Live News.

«Γύρω μου είχε παντού φοιτητές. Όσοι ήταν κοντά μου βγήκαν, άλλοι ήταν χτυπημένοι… Πάντως οι περισσότεροι που είδαν βγήκαν. Ήταν τρομοκρατημένοι, όλοι κοιτούσαν πανικόβλητοι, άλλοι έφευγαν στα χωράφια», πρόσθεσε.

Περπάτησε 4χλμ. αναζητώντας βοήθεια

Όπως δήλωσε ο ίδιος, μετά την τραγωδία περπάτησε 4 χλμ. για να φτάσει στο πιο κοντινό χωριό προκειμένου να καλέσει σε βοήθεια.

«Γύρω μου είχε παντού φοιτητές. Όσοι ήταν κοντά μου βγήκαν, άλλοι ήταν χτυπημένοι… Πάντως οι περισσότεροι που είδαν βγήκαν. Ήταν τρομοκρατημένοι, όλοι κοιτούσαν πανικόβλητοι, άλλοι έφευγαν στα χωράφια».

Ο ίδιος ενημέρωσε τον κόσμο που βρισκόταν στο σημείο πως οι φλόγες από τα μπροστινά βαγόνια μπορούν να οδηγήσουν σε μεγάλη έκρηξη και τους κάλεσε να απομακρυνθούν.

Ο κος Παπακωνσταντίνου τραυματίστηκε από τη σύγκρουση και όπως εξομολογήθηκε στο MEGA, θεώρησε πως ήταν καλύτερο να μετακινηθεί στο κοντινότερο χωριό για να ζητήσει βοήθεια. Η αδρεναλίνη τον έκανε να περπατήσει μέχρι την Ιτέα.

Δείτε βίντεο με σχετικό ρεπορτάζ του Mega
«Το βράδυ δεν έχεις καλή εκτίμηση, το ξέρω λόγω της δουλειάς μου. Παρόλα αυτά, μου φάνηκε καλύτερη επιλογή να πάω στο κοντινότερο χωριό. Από την αδρεναλίνη μου φαινόταν πως ήταν δίπλα, οπότε περπάτησα μέχρι την Ιτέα», δήλωσε.

Ο επιβάτης του τρένου νοσηλεύτηκε για δύο ημέρες στο νοσοκομείο εξαιτίας των τραυμάτων του και στη συνέχεια έλαβε εξιτήριο.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News