Τέμπη: «Δεν έχουμε τι να παραδώσουμε στους συγγενείς» – Συγκλονίζει η ιατροδικαστής Λάρισας για την αγνοούμενη φοιτήτρια

9 Μαρτίου, 20235:21 ΠΜ
More videos

Παρόλο που τα θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών είναι 57, μία 23χρονη φοιτήτρια εξακολουθεί να είναι επισήμως αγνοούμενη, καθώς δεν έχει βρεθεί βιολογικό υλικό στα συντρίμμια που να αντιστοιχεί με το DNA των συγγενών της.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστή Λάρισας Ρουμπίνη Λεοντάρη, που μίλησε στην ΕΡΤ, η άτυχη κοπέλα «θα μπορούσε να βρίσκονταν στο επίμαχο σημείο όπου αναπτύχθηκε η μεγαλύτερη θερμοκρασία των 1.000 – 1.100 βαθμών Κελσίου, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Έτσι, θα ήταν πολύ δύσκολο να βρεθεί κάτι».

Και συνέχισε συγκλονισμένη: «Θα θέλαμε να έχουμε κάτι να δώσουμε στους συγγενείς αυτούς, αλλά δεν έχει έρθει κάτι από το παιδί αυτό σε μας. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει εντοπιστεί κάτι».

Η προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Λάρισας αποκάλυψε στην ΕΡΤ ότι δύο οικογένειες αιτήθηκαν στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση να γίνει επανεξέταση DNA στις δύο εναπομείνασες σορούς που φυλάσσονται στο νεκροτομείο Λάρισας, διαδικασία που έγινε την Τετάρτη το πρωί.
«Είναι 29 άνδρες, 26 γυναίκες ταυτοποιημένοι, δηλαδή με πιστοποιητικά θανάτου. Είναι και ένας άνδρας αταυτοποίητος γιατί ναι μεν έχει ληφθεί DNA, αλλά δεν υπάρχει συγκριτικό DNA. Δεν αναζητήθηκε από κανένα» διευκρίνισε η κ. Λεοντάρη σημειώνοντας ότι η σορός του θα παραμείνει στους ψυκτικούς θαλάμους της ιατροδικαστικής υπηρεσίας.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News