Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024
PlusΤέμπη: Αποφuλακίζεται ο επιθεωρητής ΟΣΕ Λάρισας

Τέμπη: Αποφuλακίζεται ο επιθεωρητής ΟΣΕ Λάρισας

Έναν χρόνο και πλέον μετά το δυστύχημα των Τεμπών, το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας αποφάσισε την αποφυλάκιση του Προϊσταμένου Επιθεώρησης του ΟΣΕ. Τι ανέφερε στην αίτησή του.

Με απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Λάρισας, ο Προϊστάμενος Επιθεώρησης του ΟΣΕ στη Λάρισα, ο οποίος ήταν προσωρινά κρατούμενος μετά το δυστύχημα των Τεμπών, αποφυλακίζεται.

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης κ. Θέμη Σοφό, το δικαστικό συμβούλιο έκανε δεκτό το αίτημα αποφυλάκισης, αντικαθιστώντας την προσωρινή κράτηση με το μέτρο του κατ’ οίκον περιορισμού και την καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 20.000 ευρώ.

Τι ανέφερε στην αίτησή του ο προϊστάμενος Επιθεώρησης

Ο Προϊστάμενος Επιθεώρησης στην τελευταία αίτηση για την άρση της προσωρινής κράτησης ανέφερε ότι κρατείται «με μοναδικό στόχο την ικανοποίηση της κοινής γνώμης και δεν ερείδεται σε πραγματικά περιστατικά, ούτε καν στον νόμο».

Ο ίδιος ανέφερε ότι είναι το είναι το εξιλαστήριο θύμα και σημειώνει: «Η έλλειψη χρηματοδότησης για τη συντήρηση της υποδομής, σε συνδυασμό με τη σοβαρή έλλειψη προσωπικού, δημιουργεί εκρηκτικό μείγμα, το οποίο ανέκαθεν προβλημάτιζε τους εργαζομένους για τις επιπτώσεις που θα έχει στην ομαλή λειτουργία επιβατικών και εμπορικών αμαξοστοιχιών».

Τα πιο σημαντικά