Τέλος το Πάσχα στο χωριό: Λουκέτο παντού για σχεδόν ένα μήνα

19 Απριλίου, 2021 8:08 ΜΜ
More videos

Η άσχημη επιδημιολογική εικόνα που συνεχίζει να υπάρχει, όπως όλα δείχνουν, δεν θα επιτρέψει την απόφαση για τις μετακινήσεις εκτός νομού

Το Πάσχα στο χωριό είναι μια απίθανη περίπτωση να συμβεί. Όπως ανακοίνωσε η Αριστοτελία Πελώνη, μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις, αλλά η επιδημιολογική εικόνα δεν καλυτερεύει με αποτέλεσμα να μείνουμε και φέτος χωρίς να επισκεφθούμε τα χωριά μας για τις πασχαλινές γιορτές.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, κλειστές θα μείνουν οι περισσότερες δραστηριότητες μέχρι τουλάχιστον το Πάσχα, ενώ όλες οι πιθανές ημερομηνίες ανοίγματος τοποθετούνται κοντά στην ημέρα επίσημης έναρξης της τουριστικής περιόδου, στις 14 Μαΐου.

Πάσχα στο χωριό: Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη στο Μαξίμου

Κλειστά θα είναι Δημοτικά, Νηπιαγωγεία, Γυμνάσια, μετακίνηση εκτός νομού και εστίαση μέχρι το Πάσχα. Αυτό αποφασίστηκε στην καθιερωμένη σύσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους Σωτήρη Τσιόδρα και Νίκο Χαρδαλιά στο Μαξίμου.

Με άλλα λόγια, αποκλείστηκε ένα στοχευμένο άνοιγμα της εστίασης λόγω των εικόνων στις πλατείες (τα λεγόμενα «κορωνοπάρτι») διότι τονίστηκε πως «η πλειοψηφία τηρεί τα μέτρα ωστόσο, πρέπει να υπάρχει υπομονή για να μην υπάρξει πισωγύρισμα».

Τέλος το Πάσχα στο χωριό: Λουκέτο παντού για σχεδόν ένα μήνα

Τέλος το Πάσχα στο χωριό: Λουκέτο παντού για σχεδόν ένα μήνα

Από κυβερνητικής πλευράς, μία παρέμβαση στα φαινόμενα με τα «κορωνοπάρτι» σε Κυψέλη και Περιστέρι το Σαββατοκύριακο, τονίζεται ότι θα οδηγούσε σε εκτεκταμένα επεισόδια. Μάλιστα, κυβερνητικά στελέχη σημειώνουν ότι γι’ αυτό τον λόγο προκρίνονται οι επιχειρήσεις αποκλεισμού συγκεκριμένων σημείων, όπως στην πλατεία Βαρνάβα.

Πάσχα στο χωριό: Τι φοβίζει τους ειδικούς

Μέλη της Επιτροπής του υπουργείου Υγείας εμφανίζονται διστακτικά για το άνοιγμα των μετακινήσεων που θα επέτρεπε το Πάσχα στο χωριό. Το πλάνο για τη μετακίνηση εκτός νομού μετατίθεται πλέον για μετά τις 14 Μαΐου, όταν θα ανοίξει και επίσημα η τουριστική περίοδος.

Πάσχα στο χωριό: Τι φοβίζει τους ειδικούς 

Πάσχα στο χωριό: Τι φοβίζει τους ειδικούς 

Έτσι όλα δείχνουν ότι το σχέδιο που είχε καταρτισμένο η κυβέρνηση με υποχρεωτικό self test για όσους ήθελαν να ταξιδέψουν φαίνεται πως θα μείνει στο συρτάρι. Δυστυχώς, οι ΜΕΘ σε όλη τη χώρα είναι πάνω από το «κόκκινο» και υπάρχει ορατός κίνδυνος, εφόσον επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού, να εξαπλωθεί ο ιός από ασυμπτωματικούς σε πολίτες μεγάλης ηλικίας, οι οποίοι για δικούς τους λόγους δεν έχουν εμβολιαστεί.

Το άνοιγμα της εστίασης θα γίνει αργότερα με αυστηρούς κανόνες, ενδεχομένως με συγκεκριμένο ωράριο λειτουργίας και «σφιχτό» πλάνο με καθήμενους ανά τραπέζι. Συμπερασματικά, το πλάνο της κυβέρνησης είναι να παρεμείνουμε όπως είμαστε μέχρι τις 10 Μαΐου όταν σταδιακά θα επιτραπεί το άνοιγμα καφέ και εστιατορίων, Γυμνάσιων, Δημοτικών αλλά και οι μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Ακολουθήστε μας στο facebook: