Τέλος οι αιμοκαθάρσεις για 55χρονη – Λυτρώθηκε από τον έναν νεφρό της Εμμανουέλας

1 Δεκεμβρίου, 202212:19 ΠΜ
More videos

«Δώρα ζωής» συνεχίζει να μοιράζει η Εμμανουέλα, η φοιτήτρια που έχασε άδικα τη ζωή της όταν παρασύρθηκε από αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Αλβανός στη Θεσσαλονίκη.

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο ο ένας από τους νεφρούς της 21χρονης μεταμοσχεύτηκε σε μια γυναίκα ηλικίας 55 ετών σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

  • Κατά τις πληροφορίες της ΕΡΤ η λήπτρια ήταν για καιρό στη σχετική λίστα των μεταμοσχεύσεων, όπως συνέβη και με τον 64χρονο που έλαβε το ήπαρ της άτυχης Εμμανουέλας. Τόσο η γυναίκα που έλαβε το νεφρό της 21χρονης με την μεταμόσχευση να ολοκληρώνεται τα ξημερώματα της Τετάρτης, όσο και ο 64χρονος νοσηλεύονται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης, όπως προβλέπεται μετά από τέτοιες διαδικασίες.

Οι γιατροί που έκαναν τη μεταμόσχευση του νεφρού είπαν, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ότι η διαδικασία εξελίχθηκε καλά. Ο δεύτερος νεφρός της άτυχης φοιτήτριας αναμένεται, τέλος, να μεταμοσχευθεί σε ασθενή στο νοσοκομείο «Λαϊκό» της Αθήνας.

  • Από το μεσημέρι της Τρίτης, μάλιστα, η καρδιά της άτυχης κοπέλας «χτυπάει» ήδη στον οργανισμό μιας νέας γυναίκας, ηλικίας περίπου 40 ετών, και μητέρας ενός παιδιού με την επέμβαση να πραγματοποιείται επιτυχώς στο «Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο».

Ο καρδιοχειρουργός Θεμιστοκλής Χαμογεωργάκης έδωσε λεπτομέρειες για τη γυναίκα που έλαβε το μόσχευμα, «μια νέα γυναίκα γύρω στα 40. Είχε καρδιακή ανεπάρκεια τελικού σταδίου, υποστηριζόταν με δυο μηχανήματα και έπρεπε να μεταμοσχευθεί. Έγινε η επέμβαση, τεχνικά πήγε άρτια. Έχει μια δυσπραγία η δεξιά κοιλία και υποστηρίζεται με μηχάνημα εξωσωματικής κυκλοφορίας. Ευελπιστώ πως σε 2-3 μέρες θα μπορεί να βγει, είμαι αισιόδοξος».

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News