Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024
ΕλλάδαΤέλος και επισήμως η 10ετής κρίση στην Ελλάδα-Τι γράφει σήμερα η 14η...

Τέλος και επισήμως η 10ετής κρίση στην Ελλάδα-Τι γράφει σήμερα η 14η Έκθεση Ενισχυμένης Εποπτείας της Κομισιόν

“Τέλος” και επισήμως η  δεκαετής κρίση για την Ελλάδα, καθώς σήμερα Δευτέρα (23/05) η Κομισιόν αναμένεται να δημοσιεύσει την 14η Έκθεση Ενισχυμένης Εποπτείας για τη χώρα.

Όπως αναφέρει το Bloomberg  που επικαλείται σχετική δήλωση αξιωματούχου της ΕΕ χωρίς όμως να τον κατονομάζει, η Κομισιόν  θα εφαρμόσει περαιτέρω μέτρα για την ελάφρυνση ελληνικού χρέους, διότι η χώρα εκπλήρωσε τις δεσμεύσεις της κατά την τελευταία αξιολόγηση μετά τη διάσωση.

Σύμφωνα με τον  αξιωματούχο, η Ελλάδα τήρησε τις υποχρεώσεις της παρά τις οικονομικές επιπτώσεις που είχε στη χώρα η πανδημία και η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Η Κομισιόν αναμένεται να δημοσιεύσει αύριο, Δευτέρα, την 14η Έκθεση Ενισχυμένης εποπτείας για τη χώρα.

Η κίνηση αυτή θα σηματοδοτήσει και επισήμως το τέλος της δεκαετούς κρίσης για την Ελλάδα, καθώς η χώρα  θα βγει τον Αύγουστο από το αυστηρό καθεστώς εποπτείας των θεσμών  της Ε.Ε.

Πάντως  οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένεται να λάβουν τις τελικές αποφάσεις  τόσο για την εκταμίευση των δόσεων που απομένουν από τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους όσο και για τον τερματισμό του προγράμματος ενισχυμένης εποπτείας – στη συνεδρίαση του Ιουνίου.

Πηγή Πληροφοριών: Bloomberg

Τα πιο σημαντικά