Τέλος για τον ασβό των Looney Tunes: «Προάγει την κουλτούρα του βιασμού»

9 Μαρτίου, 2021 12:06 ΜΜ
More videos

Ο Pepe Le Pew, ο αμφιλεγόμενος ασβός των Looney Tunes με την επιθετικά σεξουαλική συμπεριφορά, δεν θα ξανά εμφανιστεί σε κανένα από τα μελλοντικά πρότζεκτ της Warner Bros, καθώς, «προάγει την κουλτούρα του βιασμού».

Σύμφωνα με το Deadline, ο «ερωτιάρης» ασβός, που συστήθηκε στο κοινό για πρώτη φορά το 1945, δεν θα εμφανιστεί στην επερχόμενη ταινία «Space Jam: A New Legacy» της Warner Bros. TV.

Ο Pepe Le Pew δεν «κόπηκε» όμως μόνο από εκεί- το Hollywood Reporter αποκάλυψε επίσης πως ο χαρακτήρας δεν θα παίξει σε κανένα από τα μελλοντικά πρότζεκτ της εταιρίας.

Τα σχετικά δημοσιεύματα ήρθαν στην επιφάνεια λίγες ημέρες μετά το άρθρο του Charles M. Blow στους New York Times, που εξαπέλυσε δριμεία κριτική για τον ρατσισμό και άλλα θέματα στα παιδικά κινούμενα σχέδια. Ο αρθρογράφος υποστήριξε ότι ο Pepe Le Pew, που εμφανίζεται σε διάφορα καρτούν να φιλά επιθετικά και να αγκαλιάζει γυναικείους χαρακτήρες ενάντια στη θέλησή τους, «προάγει την κουλτούρα του βιασμού».

Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε το άρθρο του, επέστρεψε με μια σειρά από tweets δικαιολογώντας το σκεπτικό του, ενώ παρέθεσε επίσης ένα παλαιότερο κλιπ με τον Pepe να φιλά μια θηλυκή ενάντια στη θέλησή της και να την κλειδώνει μέσα σε ένα δωμάτιο.

Οι δεξιοί μπλόγκερ μού θύμωσαν επειδή είπα ότι ο Pepe Le Pew συνέβαλε στην κουλτούρα βιασμού.

Ας δούμε λοιπόν τι κάνει εδώ:

1. Αρπάζει/φιλάει ένα κορίτσι/μια άγνωστη, επανειλημμένα, χωρίς συναίνεση και παρά τη θέλησή της

2. Εκείνη δίνει μάχη για να του ξεφύγει αλλά εκείνος δεν την απελευθερώνει

3. Κλειδώνει την πόρτα για να την εμποδίσει να αποδράσει», γράφει περιγράφοντας όσα εκτυλίσσονται στο βίντεο.

«Αυτό βοήθησε να μάθουν τα αγόρια πως το “όχι” δεν σημαίνει στην πραγματικότητα “όχι”, πως ήταν μέρος “παιχνιδιού”», έγραψε μεταξύ άλλων στο Twitter. «Δίδαξε ότι το να ξεπερνάς τις κοπιαστικές, ακόμη και σωματικές αντιστάσεις μιας γυναίκας, ήταν φυσιολογικό, αξιολάτρευτο, αστείο. Δεν έδωσαν καν στη γυναίκα τη δυνατότητα να μιλήσει», πρόσθεσε.