Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024
διεθνήΤέλος εποχής για τα Crocs: Η εταιρία έκλεισε όλα τα εργοστάσια της

Τέλος εποχής για τα Crocs: Η εταιρία έκλεισε όλα τα εργοστάσια της

Τα διάσημα παπούτσια Crocs, που άλλοι λατρεύουν και άλλοι μισούν, κατασκευάζονται από το «Croslite», μια ρητίνη κλειστού κυττάρου που μετατρέπεται σε ειδικό αφρό

Το τελευταίο της εργοστάσιο στην Ιταλία ανακοίνωσε ότι κλείνει η εταιρία κατασκευής υποδημάτων Crocs. Σχεδόν 20 χρόνια μετά το λανσάρισμα του διάσημου παπουτσιού το οποίο άλλοι μίσησαν και άλλοι λάτρεψαν η εταιρία προκαλεί ανησυχία στους υπαλλήλους της και στους πελάτες και «τρελαίνει» τα κοινωνικά δίκτυα.

0 crocs shoes

Λίγους μήνες νωρίτερα η crocs έχει κλέισει περισσότερα από 130 καταστήματα λιανικής και ένα εργοστάσιο στο Μεξικό. Η εταιρία θα αντικαταστήσει επίσης την γενική διευθύντρια οικονομικών υπηρεσιών της, ενώ σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλό της η εταιρία θα επικεντρωθεί στις on line πωλήσεις.

Τα παπούτσια Crocs, κατασκευάζονται από το «Croslite», μια ρητίνη κλειστού κυττάρου που μετατρέπεται σε ειδικό αφρό. Πριν λίγο καιρό η εταιρία είχε λάβει μεγάλη δημοσιότητα μετά το λανσάρισμα ενός σχεδίου με τακούνι, που ονομαζόταν « Cyprus V Heel» και έγινε παγκόσμιο best seller.

WEBTHUMBNEW Crocs

Τα υποδήματα Crocs ήταν ιδιαίτερα δημοφιλή τη δεκαετία του 2000 αλλά οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά τη διάρκεια της ύφεσης, χάνοντας 226 εκατομμύρια δολάρια το 2008 και απολύοντας 2000 υπαλλήλους.

Τα πιο σημαντικά