Ταύρη Σουφλίου: Επιχειρηματίας δεξιώθηκε όλους τους συγχωριανούς του, για τον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου

27 Απριλίου, 2022 12:41 ΠΜ
More videos

Διαφορετικός και ξεχωριστός ήταν χθες ο φετινός εορτασμός στο ναύδριο του Αγίου Γεωργίου του χωριού Ταύρη Σουφλίου.

Το κλίμα ήταν πανηγυρικό, όχι μόνο γιατί η Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ.Άνθιμου, αλλά και γιατί ένας σημαντικός επιχειρηματίας με καταγωγή από την Ταύρη, δεξιώθηκε τους συγχωριανούς του αλλά και όσους βρέθηκαν για την γιορτή του Αγίου Γεωργίου στο χωριό, καλύπτοντας ο ίδιος όλα τα έξοδα.

Συγκεκριμένα, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, μοιράστηκαν σε όλο τον κόσμο κόκκινα αυγά και καντηλάκια του Αγίου Γεωργίου. Στη συνέχεια στον προαύλιο χώρο του ναϋδρίου, με μέριμνα της οικογένειας του επιχειρηματία Χρήστου Πιρπιρή, δόθηκε δεξίωση με μουσική και φαγητό.

Παραβρέθηκαν ο βουλευτής Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο Αντιδήμαρχος Τυχερού Δημήτρης Δαρούσης, ο Ταξίαρχος της 7ης Μ/Κ Ταξιαρχίας Προβατώνα Ιωάννης Παπουτσάκης , ο υποδιοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Τυχερού Χαράλαμπος Κουτσούλας και οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Προβατώνα Ανδρεάδης Αθανάσιος και Τυχερού Άγγελος Ζαπάρτας.

Ο επιχειρηματίας Χρήστος Πιρπιρής, που κάλυψε όλα τα έξοδα της εκδήλωσης και εξέφρασε την επιθυμία στον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ.Άνθιμο αυτή να καθιερωθεί κάθε χρόνο, κατάγεται από την πλευρά της μητέρας του από την Ταύρη και του πατέρα του από το χωριό Λυκόφη.

Η οικογένεια του ήταν πολύτεκνη και ο πατέρας του ιερέας. Ο κ.Πιρπιρής είναι ιδρυτής, νόμιμος εκπρόσωπος και διαχειριστής της εταιρίας Χ.Πιρπιρής ΕΠΕ με έδρα την Αθήνα, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο της αντιπροσωπείας οίκων του εξωτερικού με αντικείμενο το νωπό και κατεψυγμένο κρέας, διαδραματίζοντας κυρίαρχο ρόλο στην διεκπεραίωση των εισαγωγών αυτού του είδους, διανύοντας πορεία η οποία ξεπερνά τα 45 χρόνια.

Ξεκίνησε να εργάζεται από τα 12 του χρόνια και είναι επικεφαλής της φερώνυμης εταιρείας αλλά και αντιπρόεδρος της Ένωσης Εμπορικών Αντιπροσώπων Κρέατος. Το πελατολόγιο της « Χ.Πιρπιρής ΕΠΕ» αποτελείται από τους μεγαλύτερους Έλληνες εισαγωγείς, τα περισσότερα Super Market καθώς και τις μεγάλες αλλά και άλλες αλλαντοβιομηχανίες.

Μαζί με την σύζυγο του δεν έχουν όμως ξεχάσει τον τόπο καταγωγής του και πραγματοποιούν χρόνια τώρα δωρεές σε εκκλησίες της περιοχής απ’ όπου κατάγονται, ενώ βοηθούν και τα ιδρύματα είτε της Μητρόπολης Αλεξανδρύπολης είτε και άλλα, για την στήριξη συμπατριωτών μας που έχουν ανάγκη.

Πηγή: evros-news.gr