Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024
ΕλλάδαΤάσος Χαλκιάς για Πάνο Βλάχο: «Εάν οδηγηθεί σε δίκη, να ξέρει πως...

Τάσος Χαλκιάς για Πάνο Βλάχο: «Εάν οδηγηθεί σε δίκη, να ξέρει πως δεν θα είναι μόνος»

Συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής «I Love ΣουΚού» και τη δημοσιογράφο Νάνια Ρηγάτου παραχώρησε ο Τάσος Χαλκιάς.

Ο σπουδαίος ηθοποιός μίλησε για τα σχολικά του χρόνια και τις αυστηρές ποινές που υφίσταντο οι μαθητές της εποχής του, καθώς και για το πρόσφατο περιστατικό ανάμεσα στον Πάνο Βλάχο, τον Άρη Πορτοσάλτε και τον Άδωνι Γεωργιάδη.

«Όλοι οι μαθητές της εποχής του ’50 και του ’60 υπήρχαν θύματα βίας από πλευράς των δασκάλων. Θυμάμαι τους δασκάλους μας στο Δημοτικό που είχαν στο χέρι μία βέργα ή μία βίτσα ή ακόμα χειρότερα ένα κομμάτι μασίφ ξύλο. Οξιά… συγκεκριμένα ξύλα. Τα μάθαμε τότε τα δέντρα από τις ξυλιές που τρώγαμε», περιγράφει ο Τάσος Χαλκιάς.

Δείτε το βίντεο«Ουαί κι αλλοίμονο εάν δεν υπάρχει ελευθερία στην Τέχνη και ουαί κι αλλοίμονο επίσης εάν υπάρχουν όρια. Έχουν ειπωθεί πολλά πράγματα στο παρελθόν, ιδιαίτερα από σατιρικά πρόσωπα, όπως ο Χάρι Κλυν και ο Λάκης Λαζόπουλος», απαντά ο δημοφιλής ηθοποιός σε σχετική ερώτηση το πρωινό του Σαββάτου (17/2).

«Σατιριζόταν σε ακραίο βαθμό ο πατέρας του σημερινού πρωθυπουργού, ο Ανδρέας Παπανδρέου ή ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Μεγάλοι και σπουδαίοι πολιτικοί… και δεν υπήρξε ποτέ κάτι τέτοιο. Θεωρώ ότι είναι μία τεράστια υπερβολή που δεν θα έπρεπε να υπάρχει. Εάν οδηγηθεί σε δίκη, το σίγουρο είναι πως ο Πάνος δεν θα είναι μόνος», σημειώνει ο Τάσος Χαλκιάς.

«Βία υποκινεί το ίδιο το Κράτος με τα καμώματά του. Είναι τερατούργημα να θεωρούμε ότι η Τέχνη υποκινεί τη βία», καταλήγει στην τοποθέτησή του ο Τάσος Χαλκιάς στην κάμερα του ΑΝΤ1.

Τα πιο σημαντικά