Τασία για κηδεία Κ. Κατσίφα: «Ανατριχιαστικές, φασιστικές αηδίες»

8 Νοεμβρίου, 2018 7:22 ΜΜ
More videos

Tην αντίδραση της Τασίας Χριστοδουλοπούλου προκάλεσε η ομιλία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά. «Ήρωα, Κωνσταντίνε Κατσίφα, το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα έχει τη βαθιά πίστη πως η θυσία σου δεν θα πάει χαμένη. Θα καρπίσει το δένδρο της ελευθεριάς που πότισε και το δικό σου αίμα. Λεβέντη Ηπειρώτη, μόνος ξεσήκωσες την Ελλάδα όλη για να θυμηθεί την αλύτρωτη πατρίδα μας. Κώστα Κατσίφα, το αίμα σου υπογραφή. Βόρειος Ήπειρος, γη ελληνική. Καλό ταξίδι ήρωα, καλό ταξίδι γενναίε συμπατριώτη» ανέφερε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

O κοινοβουλευτικός της εκπρόσωπος Χρήστος Παππάς ο οποίος πρωταγωνίστησε σε ένα επεισόδιο, ο οποίος αφού αποκάλεσε «ψυχοπαθή»  τον Έντι Ράμα  χαρακτήρισε «ελαχιστότατο» τον Προκόπη Παυλόπουλο επειδή δεν πήρε τηλέφωνο την μητέρα του Κατσίφα.

Ο κ. Παππάς αντιπαρατέθηκε και  με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Κώστα Τζαβάρα, όταν ο βουλευτής της ΝΔ μιλούσε σε συνάδελφό του από τα έδρανα. Κάποια στιγμή ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής άρχισε να απευθύνεται με εριστικό ύφος και στον ενικό στον βουλευτή της ΝΔ, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε. Του απάντησε ο Χρ. Παππάς: «Σε πείραξε που δεν σε είπα κύριο; Το “κύριος” παραπέμπει αλλού»! 

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής κατέληξε στην ομιλία του με τους  με στίχους ενός ηπειρώτικου τραγουδιού,  που το νόημά του είναι ότι “τα εδάφη της Βορείας Ηπείρου θα είναι και πάλι δικά μας”, προκαλώντας το ειρωνικό σχόλιο της Τασίας Χριστοδουλοπουλου («πω πω πω» είπε! ). Προηγουμένως πάντως η ίδια είχε προσπαθήσει να υποβαθμίσει το γεγονός ότι ο κ. Παππάς  απευθυνόταν στον κ. Τζαβάρα στον ενικό και δεν παρενέβη ότι διαμαρτυρήθηκε ο βουλευτής της ΝΔ.

Ακολούθησε νέος γύρος αντιπαράθεσης με την κ. Χριστοδουλοπούλου να παρατηρεί:  «Η  Δημοκρατία εχει και τα όρια της… Δε θα μας γυρίσετε αιώνες πίσω». 

Όταν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής συνέχισαν να φωνάζουν υπέρ της κηδείας Κατσίφα και την απουσία της κυβέρνησης η αντιπρόεδρος της Βουλής τους προέτρεψε να αποχωρήσουν (με τη φράση «άιντε αποχωρήστε»  και κατέληξε λέγοντας: «Ανατριχιαστικές, φασιστικές αηδίες».

Για παρέλαση πατριδοκαπηλείας μίλησε ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος

«Όλη αυτή η παρέλαση όλων όσοι ομνύουν στην τιμή ενός νεκρού γίνεται για να αξιοποιήσουν τις ψήφους των Βορειοηπειρωτών. Δεν ξέρω αν σήμερα πρότειναν κιόλας να ψηφίσει το Κοινοβούλιο να κάνει και πόλεμο γι’ αυτό το θέμα. Δεν ξέρω μέχρι που φτάνει αυτή διάθεση καπηλείας» είπε ο Τάσος Πετρόπουλος και συνέχισε:

«η πατρίδα μας και το έθνος είχαν πολλούς πατεράδες και μανάδες. Ο αγώνας τους δεν είχε καμία σχέση όμως με αυτό που συμβόλιζε ο γνήσιος αγώνας για ελευθερία και δημοκρατία. Ήταν εκείνοι πατεράδες που θέλανε μισαλλοδοξία και αυταρχισμό. Αυτά είναι γνωστά ιστορικά και μην προσπαθούν μα αξιοποιήσουν το θάνατο ενός ανθρώπου, που συνέβη όπως συνέβη, εναντίον της κυβέρνησης».