Ταραντίλης: «Πιθανόν να μην χρειαστεί παράταση του lockdown»

18 Φεβρουαρίου, 2021 4:18 ΜΜ
More videos

Την εκτίμηση ότι δεν θα χρειαστεί παράταση του lockdown, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, ερωτηθείς στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για το ενδεχόμενο μιας παράτασης στο lockdown.

«Οι πρώτες ενδείξεις είναι θετικές. Δεν υπάρχει αύξηση στις νοσηλείες, οι οποίες ξέρετε ότι αποτελούν το μέρος από το οποίο αντλούνται τα περιστατικά που πηγαίνουν στις ΜΕΘ. Υπάρχει μια σταθεροποίηση. Δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος αυτή τη στιγμή» σχολίασε.

Μάλιστα, όπως πρόσθεσε ότι η «εμπειρία δείχνει ότι τέτοιο lockdown θα οδηγήσει σε καλυτέρευση των αποτελεσμάτων και έτσι δεν θα έχουμε τέτοια παράταση».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι τα αποτελέσματα δείχνουν σταθεροποίηση της κατάστασης. «Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα, με αποτέλεσμα να μην υπάρξει παράταση του lockdown».

Τέλος, τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει μιλήσει για διαβατήριο εμβολιασμού αλλά για ψηφιακό πιστοποιητικό με το οποίο κάποιος δεν θα χρειάζεται να κάνει τεστ ή να μπει σε καραντίνα. «Αυτό είναι πολύ καλή ιδέα. Σίγουρα μας ενδιαφέρει και εκτός ΕΕ, και είμαστε σε συζητήσεις και με άλλες χώρες εκτός της ευρωπαϊκής κοινότητας», σημείωσε.

Αυξάνονται οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ

Την ίδια ώρα, αρκετοί λοιμωξιολόγοι εκφράζουν ανησυχία για την πίεση που δέχεται το ΕΣΥ. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) αποτύπωσε χτες την «εκτόξευση» στους διασωληνωμένους στις ΜΕΘ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της επιδημιολογικής έκθεσης ο αριθμός των ασθενών αγγίζει τους 313.

Για την πληρότητα στις κλίνες ΜΕΘ Covid, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στη χθεσινή ενημέρωση ανέφερε ότι στην επικράτεια από τις συνολικά 656 κλίνες, οι 351 είναι κατειλημμένες και οι 305 κενές.

Στην Αττική από τις συνολικά 240 κλίνες οι 204 είναι κατειλημμένες και έχουν μείνει 36 κενές. Την Τετάρτη, από τα συνολικά 755 κρούσματα που καταγράφηκαν στη χώρα, τα 231 εντοπίστηκαν στην Αττική και τα 125 στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, εκτός από την Αττική, ακόμα 15 περιοχές παρακολουθούνται στενά από τους λοιμωξιολόγους, καθώς το ιικό φορτίο που ανιχνεύεται, προβληματίζει.

Οι επιβαρυμένες περιοχές είναι οι εξής: Αχαΐα, Αργολίδα, Κορινθία, Ηλεία, Εύβοια, Βοιωτία, Χαλκιδική, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Κεφαλλονιά, Kάλυμνος, Θάσος, Κάρπαθος, Ιωάννινα, Ηράκλειο.

Ακολουθήστε μας στο facebook: