Ταπεινωτική διαδικασία ελέγχων για τους Έλληνες στα γερμανικά αεροδρόμια – Ποια τα βήματα που ακολουθούν

22 Νοεμβρίου, 20176:14 ΜΜ

Μια ταπεινωτική διαδικασία ελέγχων που παραπέμπει σε άλλες εποχές βιώνουν όσοι Έλληνες φθάνουν τις τελευταίες μέρες στα μεγάλα αεροδρόμια της Γερμανίας, η οποία από τις αρχές του περασμένου Οκτωβρίου είχε ειδοποιήσει την Ευρώπη για τα έκτακτα μέτρα εισόδου για την περίπτωση της Ελλάδας, που λόγω της κατάστασης των προσφύγων στα ελληνικά νησιά, αντιμετωπίζεται εκ των πραγμάτων σαν να βρίσκεται εκτός Σένγκεν.

Το ΒΗΜΑ βρέθηκε στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης και κατέγραψε από πρώτο χέρι τα όσα βιώνουν οι Έλληνες, που αντιμετωπίζονται από τις γερμανικές αρχές ως πολίτες «τρίτης» χώρας και όχι ως πολίτες χώρας-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή χώρας Σένγκεν.

Μόλις φτάσαμε στη Γερμανία με πτήση της γερμανικής εταιρείας Lufthansa δεν μας έβγαλαν μέσω διαδρόμου από την ειδική φυσούνα, αλλά μας αποβίβασαν από το αεροπλάνο σε ειδικό χώρο στάθμευσης. Εκεί μας περίμενε λεωφορείο για να μας μεταφέρει σε άλλο σημείο, πάλι σε εξωτερικό χώρο.

Αφού περιμέναμε στο κρύο να αποβιβαστούν όλοι από τον λεωφορείο, ανεβήκαμε σκάλες σαν αυτές που χρησιμοποιούνται για την επιβίβαση στα αεροσκάφη, μπήκαμε μέσα σε φυσούνα κι ακολούθως σε εσωτερικό απομακρυσμένο χώρο του αεροδρομίου.

Περιμέναμε στην ουρά περίπου ένα τέταρτο σε σημείο που δεν είχε κάπου να καθίσει κανείς και χωρίς να μας έχει προηγουμένως δοθεί καμία εξήγηση, ξεκίνησε η χρονοβόρα διαδικασία ελέγχου διαβατηρίων, με ηλεκτρονική σάρωση.

Για την περίπτωση που κάποιος είχε χάσει το διαβατήριο του και είχε βγάλει νέο προσφάτως, οι Γερμανοί αστυνομικοί του έκαναν περαιτέρω ερωτήσεις.

Όταν ρωτήσαμε για ποιο λόγο γίνεται όλο αυτό, αφού είμαστε πολίτες χώρας-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επικαλέστηκαν λόγους ασφαλείας και πως αυτή είναι η εντολή που έχουν λάβει.

Τα μέτρα αυτά που επιχείρησαν να υποβαθμίσουν οι ελληνικές αρχές, τα διαπιστώνει κάθε Έλληνας που φθάνει εδώ και λίγες ημέρες στη Γερμανία και υφίσταται αυτή την πολύωρη ταλαιπωρία.

[in]

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News