Ταλαντούχα άστεγη καλλιτέχνης κάνει την δική της έκθεση και ξεπουλάει.

27 Ιουλίου, 2016 8:11 ΜΜ
More videos

Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει αυτό που ονομάζουμε απελπισία. Η ιστορία αυτής της άστεγης γυναίκας από τις Φιλιππίνες μας διδάσκει για μια ακόμα φορά, ότι “το πάθος μπορεί να κινήσει τους ανθρώπους πέρα από τον εαυτό τους, πέρα από τις ελλείψεις του, πέρα από τις αποτυχίες του.” Τζόζεφ Κάμπελ

Τζάλανι Μούτουαν ζούσε στους δρόμους της Μανίλα. Η ίδια δεν έχει αποκαλύψει καμία λεπτομέρεια σχετικά με τους λόγους που την οδήγησαν να ζει στον δρόμο.

Ζητιανεύει χρήματα στον δρόμο και ψάχνει κάθε μέρα για φαγητό στους κάδους σκουπιδιών μέχρι που μια μέρα βρήκε μερικά σπασμένα υλικά τέχνης. Αυτά τα υλικά αναζωπύρωσαν την αγάπη της για την τέχνη για ακόμη μια φορά.

1

Judy Ann Samorin

Οι διάσημοι καλλιτέχνες θα πουλούσαν τα έργα τους για υπέρογκα ποσά, αλλά όχι η Τζάλανι, η οποία τα πουλάει για 0,32 δολάρια. Ήθελε να πουλάει τα έργα της μόνο για να βγάζει τα απαραίτητα έξοδα για κάθε μέρα. Πουλούσε τα έργα για λιγότερο από ένα δολάριο και αυτά άρχισαν να πουλιούνται σαν τρελά. Τα κέρδη που έβγαζε από έργα της ήταν περισσότερα από αυτά που έβγαζε ζητιανεύοντας.

2

ABS-CBN News

Ένας χρήστης του διαδικτύου ανακάλυψε τα έργα της και τα δημοσίευσε στα κοινωνικά δίκτυα. Η ιστορία της δεν άργησε να γίνει ανάρπαστη και οι άνθρωποι έσπευσαν να της προσφέρουν όχι μόνο φαγητό, αλλά και πρώτες ύλες για να συνεχίσει την τέχνη της.

Η Κόκο Τορ, μια καλλιτέχνη που εργάζεται σε μια γκαλερί, άκουσε την ιστορία και σκέφτηκε να βοηθήσει την Τζάλανι να κάνει την δική της έκθεση. Μετά από αρκετές βδομάδες ψαξίματος, την βρήκαν στους δρόμους της Μανίλα και μάλιστα την μέρα που την βρήκαν είχε τα γενέθλιά της.

Της είπαν για την έκθεση που ήθελαν να κάνουν με τα έργα της και παρόλο που φάνηκε σκεπτική στην αρχή, τελικά συμφώνησε.

Η Κόκο δημοσιοποίησε αμέσως στην έκθεση στα κοινωνικά δίκτυα και ο κόσμος έσπευσε να δει από κοντά την έκθεση, που πήρε τον τίτλο “Όνειρα του Πεζοδρομίου.” Και τα 40 έργα της ξεπούλησαν μέσα σε μερικές ώρες.

3

A Space Manila

Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις πήγαν στην Τζάλανι, ώστε να μπορέσει να κάνει μια καινούργια αρχή. Η ίδια είπε, ότι επιθυμία της είναι να γυρίσει στην πόλη Ιλόιλο, στις κεντρικές Φιλιππίνες, από όπου κατάγεται.

Η Τζάλανι συνεχίζει να ασχολείται με την τέχνη της. Θέλει να αποκτήσει ένα σπίτι και αν είναι δυνατόν να τελειώσει την βασική εκπαίδευση.

Δείτε το βίντεο παρακάτω:

Ακολουθήστε μας στο facebook: