Η Ταϊβάν έγινε η πρώτη χώρα της Ασίας που απαγόρευσε στους πολίτες να τρώνε σκύλους και γάτες

13 Απριλίου, 2017 12:46 ΜΜ
More videos

Είναι επίσημο πλέον και τα νέα είναι εκπληκτικά: Η Ταϊβάν είναι η πρώτη χώρα της Ασίας που απαγόρευσε στους πολίτες της να τρώνε γάτες και σκύλους. Η νέα νομοθεσία, προβλέπει ότι όσοι πιάνονται να τρώνε γάτες και σκύλους, θα παίρνουν πρόστιμα από 1.600 έως 8.000 δολάρια. Επίσης, η απαγόρευση περιλαμβάνει την πώληση, την κατοχή και την αγορά πτωμάτων γατιών και σκυλιών.

Αυτή η θετική αλλαγή μπορεί να αποδοθεί κυρίως στην αλλαγή της στάσης της Ταϊβάν απέναντι στους σκύλους και τις γάτες: η αυξανόμενη κατοχή κατοικίδιων έχει κάνει τους πολίτες να βλέπουν αυτά τα ζωάκια περισσότερο ως συντροφιά, παρά ως κρέας.

Επίσης, η πρόεδρος Tsai Ing-Wen, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας της, τάχθηκε στο πλευρό των ζώων και υιοθέτησε 3 ακόμα σκυλιά.

Παρόλο που η απαγόρευση αποτελεί μεγάλη νίκη, ο αγώνας για την κατάργηση της κατανάλωσης κρέατος γατιών και σκυλιών, είναι ακόμα μεγάλος.

Είναι επίσημο πλέον και τα νέα είναι εκπληκτικά: Η Ταϊβάν είναι η πρώτη χώρα της Ασίας που απαγόρευσε στους πολίτες της να τρώνε γάτες και σκύλους.

AFP/ Ed Jones

Όσοι πιάνονται να τρώνε το κρέας αυτών των ζώων, θα παίρνουν πρόστιμα από 1.600 έως 8.000 δολάρια.

Animals Asia

Αυτή η θετική αλλαγή, μπορεί να αποδοθεί κυρίως στην αλλαγή της στάσης της Ταϊβάν απέναντι στους σκύλους και τις γάτες.

Asia Wire

Η αυξανόμενη κατοχή κατοικίδιων έχει κάνει τους πολίτες να βλέπουν αυτά τα ζωάκια περισσότερο ως συντροφιά, παρά ως κρέας.

AFP

Επίσης, η πρόεδρος Tsai Ing-Wen ίσως έχει σχέση με αυτό.

AP Photo/Wally Santana

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής της εκστρατείας, τάχθηκε υπέρ των ζώων.

AP Photo/Wally Santana

Παρόλο που η απαγόρευση αποτελεί μεγάλη νίκη, ο αγώνας για την κατάργηση της κατανάλωσης κρέατος γατιών και σκυλιών είναι ακόμα μεγάλος.

Soi Dog Foundation

Στην Κίνα, κάθε χρόνο σκοτώνονται 10.000 σκυλιά στο ετήσιο φεστιβάλ Γιουλίν.

AP/Chiang Ying-ying

[ladbible]