Ταϊλανδη: Διασώστης πέθανε προσπαθώντας να σώσει τα παγιδευμένα παιδιά στην σπηλιά

6 Ιουλίου, 2018 12:29 ΜΜ
More videos

Τραγωδία σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διάσωσης των 12 μαθητών και του προπονητή της ομάδας ποδοσφαίρου τους, οι οποίοι βρίσκονται παγιδευμένοι μέσα σε ένα δαιδαλώδες σύμπλεγμα πλημμυρισμένων σπηλαίων στη βόρεια Ταϊλάνδη εδώ και 13 ολόκληρες ημέρες.

Τη ζωή του έχασε ένα πρώην στέλεχος των Ειδικών Δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού της Ταϊλάνδης, έπειτα από μια επιχείρηση στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων προσπαθειών απεγκλωβισμού.

Πρόκειται για τον Σαμάρν Πουνάν, πρώην μέλος της ομάδας SEAL, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή αφότου ολοκλήρωσε μία επιχείρηση με σκοπό να τοποθετηθούν φιάλες οξυγόνου κατά μήκος μιας πιθανής οδού διαφυγής και να εφοδιαστούν τα παγιδευμένα παιδιά με φιάλες οξυγόνου.

«Αφότου παρέδωσε το οξυγόνο, στον δρόμο της επιστροφής δεν είχε πλέον αρκετό οξυγόνο» ο ίδιος, αποσαφήνισε ο αντικυβερνήτης της επαρχίας, ο Πασακόρν Μπουνιαλάκ.

«Έχασε τις αισθήσεις του στον δρόμο της επιστροφής» και ένας συνάδελφός του δύτης επιχείρησε να τον βοηθήσει και τον έφερε πίσω, διευκρίνισε ανώτερος αξιωματικός των ειδικών δυνάμεων του ΠΝ της Ταϊλάνδης.

Η τραγωδία έλαβε χώρα ενώ συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την απομάκρυνση των παγιδευμένων παιδιών και του προπονητή τους πριν ξαναρχίσουν βροχοπτώσεις.

Τα σωστικά συνεργεία ευελπιστούν να μπορέσουν με τη βοήθεια αντλιών να ελαττώσουν το επίπεδο του νερού μέσα στο σπήλαιο, προκειμένου τα παιδιά να μην χρειάζεται να κάνουν κατάδυση ή εάν χρειαστεί, αυτή να είναι μικρής διάρκειας.

Για την ώρα, εκπαιδευμένοι, έμπειροι δύτες χρειάζονται έντεκα ώρες για να ολοκληρώσουν τη διαδρομή ως τα παγιδευμένα παιδιά και πίσω: έξι ώρες για να πάνε, πέντε για να γυρίσουν, λόγω των ρευμάτων.

Καλούνται να διανύουν πολλά χιλιόμετρα, μέσα σε ανώμαλες στοές, με πολλά δύσκολα υποβρύχια περάσματα.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Δείτε τα παρακάτω βίντεο:

Ακολουθήστε μας στο facebook: