Ταχύτητα χωρίς όρια: Ιαπωνική καρδιά εναντίον λογικής.

14 Ιουλίου, 2015 1:28 ΠΜ
More videos

Προειδοποίηση: Τα επόμενα 263 δευτερόλεπτα δεν θα πάρετε καν το βλέμμα σας από την οθόνη του υπολογιστή σας. Το εννοούμε.

Αν αγαπάτε την αυτοκίνηση και την ταχύτητα, αν συμφωνείτε πως μία εικόνα χαρίζει όσα έχουν να πουν χίλιες και βάλε λέξεις, αν η ακοή είναι η αίσθηση που εκτιμάτε πιο πολύ, μη διστάζετε λεπτό. Πατήστε play.

Τι είναι αυτό το video; Δημιούργημα του σκηνοθέτη Luke Huxham, ένα μικρού μήκους φίλμ ωδή στην… ιαπωνική αγάπη για τα γρήγορα αυτοκίνητα. Με πρωταγωνιστή τον Nobuteru Taniguchi, έναν εκ των κορυφαίων οδηγών στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου που συμμετέχει στα πρωταθλήματα Super GT και D1 Grand Prix. Τον φωνάζουν εν συντομία «Nob» και έχει το παρατσούκλι… «νταβατζής».

Τι πραγματεύεται λοιπόν το video; Αναζητά την απόλυτη ισορροπία. Σε έναν κόσμο τρελής ιπποδύναμης που ακροβατεί ανάμεσα στην καθημερινότητα της πόλης και το «κυνήγι» στο δάσος. Αρχικά με ένα Nissan GT-R που προφανώς έχει δεχθεί τη φροντίδα της HKS, έχει βαφτιστεί R35 και προσφέρει 1000 άλογα!

Όμως από τη νυχτερινή θαλπωρή του Τόκιο, ο Nob περνάει σε ένα πράσινο πεδίο μάχης γνωστό στους φίλους των videogames: το Gunsai Touge, μία εκπληκτική διαδρομή όπου οι Ιάπωνες… σαμουράι της αυτοκίνησης έχουν δώσει εντυπωσιακές παραστάσεις. Μία από αυτές παρουσιάζεται και στο video όπου ο Tanigushi περνάει πλέον πίσω από το τιμόνι της αγωνιστικής έκδοσης του ίδιου οχήματος, που εφοδιάζεται με επιπλέον 200+ άλογα.

Η επιτάχυνση είναι συγκλονιστική, τα on board πλάνα ανατριχιάζουν. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερο σενάριο. Απλά ισορροπία. Ανάμεσα στην καρδιά και τη σκέψη. Το σήμερα και το όχι και τόσο μακρινό χθες καθώς την εμφάνισή του κάνει και το πιο «αγνό» τεχνολογικά R32. Χωρίς καμία έκπτωση στο θέαμα. Τη μουσική υπογράφει ο Slava Korystov.

Δείτε το βίντεο

japanmotorhead/newsauto
Ακολουθήστε μας στο facebook: