Τα ζουμερά μελαχρινά ή τα αδύνατα ξανθά μοντέλα “πουλάνε” περισσότερο;

19 Μαρτίου, 2015 2:56 ΠΜ
More videos

Παχουλά μελαχρινά vs αδύνατων ξανθών μοντέλων. Ποιες γυναίκες πιστεύετε ότι πωλούν περισσότερα εσώρουχα; Ενα startup έκανε ένα πείραμα με ενδιαφέροντα αποτελέσματα.

Η έρευνα – πείραμα ενός startup γυναικείων εσωρούχων στη Νέα Υόρκη, του Adore me, έχει μεγάλο ενδιαφέρον αφού  αποκαλύπτει ποια μοντέλα επηρεάζουν περισσότερο τις γυναίκες, όταν πρόκειται να αγοράσουν εσώρουχα. Τα αδύνατα ή τα παχουλά; Τα ξανθά ή τα μελαχρινά;

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, οι γυναίκες προτιμούν να αγοράζουν εσώρουχα που προβάλλονται στις διαφημίσεις από μελαχρινά και υπερμεγέθη μοντέλα.

Η ίδια έρευνα τονίζει ότι οι καταναλωτές προτιμούν ένα ζουμερό μοντέλο εσωρούχων, αφού αυτό εξασφαλίζει περισσότερες πωλήσεις, σύμφωνα με την έρευνα.

Το μόλις 3 ετών startup, το οποίο ιδρύθηκε από τον Morgan Hermand-Waiche, πουλάει εσώρουχα και μαγιό online, προσφέρει μεγάλη ποικιλία σε νούμερα για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες όσο δυνατόν περισσότερων γυναικών. Τα σουτιέν της εταιρείες βγαίνουν σε μεγέθη που κυμαίνονται από 30Α έως 44G (ενώ τα εσώρουχα της Victoria Secret κυμαίνονται από 32ΑΑ μέχρις 38DD).

Το τεστ των τριών διαφημιστικών σποτ

Σε αυτό το πνεύμα, όταν η εταιρεία ξεκίνησε την πρώτη τηλεοπτική της καμπάνια τον Ιανουάριο, έκανε ένα τεστ. Δημιούργησε 3 διαφορετικές διαφημίσεις για να διαπιστώσει ποια από τις τρεις θα είχε μεγαλύτερη απήχηση.

Στις δύο από τις τρεις διαφημίσεις πρωταγωνιστούσαν αδύνατα μοντέλα, ενώ στην τρίτη πρωταγωνιστούσαν υπερμεγέθη μοντέλα με πρωταγωνίστρια μία μελαχρινή.

Οι διαφημίσεις μεταδόθηκαν όλο τον Ιανουάριο, ενώ η εταιρεία παρακολουθούσε σε απευθείας μετάδοση την εξέλιξη των διαδικτυακών πωλήσεων.

H διαφήμιση με τα αδύνατα μοντέλα

Η διαφήμιση με τα υπερμεγέθη μοντέλα

Το μελαχρινό παχουλό μοντέλο τετραπλασίασε τις πωλήσεις

Το σποτ με το υπερμεγέθες μελαχρινό μοντέλο τετραπλασίασε τις πωλήσεις της εταιρείας, σε σχέση με τα σποτ με τα αδύνατα μοντέλα. Και, τονίζεται ότι η ώθηση στις πωλήσεις δεν προέκυψε μόνο από γυναίκες που αγόραζαν εσώρουχα σε μεγάλα μεγέθη.

Πρωταγωνίστρια του σποτ ήταν η Κάντις Χάφιν, το πρώτο μοντέλο με καμπύλες που πριν από λίγους μήνες πόζαρε γυμνόστηθη στο ημερολόγιο της Pirelli.

«Υπάρχει μια γενική νοοτροπία ότι οι γυναίκες πρέπει να είναι εξαιρετικά αδύνατες» είπε ο Hermand-Waiche, 33 ετών. «Εμείς αποδεικνύουμε ότι δεν ισχύει».

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η διαφήμιση με τα υπερμεγέθη μοντέλα ήταν και πολύ πιο οικονομική από τις άλλες και μάλιστα στο 1/10 του κόστους! Δεν έγινε κανένα ρετούς στα μοντέλα, κάτι που επίσης αποδεικνύει ότι οι ρετουσαρισμένες φωτογραφίες δεν μεταφράζονται σε περισσότερες πωλήσεις.

Οι μελαχρινές πούλησαν περισσότερο από τις ξανθές

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Adore Me ξεκαθάρισε επίσης ότι «οι πελάτες της εταιρείες προτιμούν τις μελαχρινές και όχι τις ξανθές, όταν πρόκειται να αγοράσουν εσώρουχα».

Η Adore Me είναι μια εταιρεία που ξεκίνησε το 2012, ενώ το 2013 τα έσοδά της ανήλθαν σε 5.600.000 δολάρια.

toc adoreme
Ακολουθήστε μας στο facebook: