Τα Zara στην αρχή λέγονταν Zorba, η H&M έχει 160 σχεδιαστές. Οκτώ άγνωστες λεπτομέρειες για τα αγαπημένα μαγαζιά όλων

6 Νοεμβρίου, 2014 8:03 ΜΜ
More videos

Aποτελούν τα πιο αγαπημένα μαγαζιά όλων. Σίγουρα όλοι έχουν αγοράσει έστω και ένα μικρό πραγματάκι από αυτά. Πόσοι, όμως, γνωρίζουν ότι τα καταστήματα Ζara δεν έχουν κάνει ποτέ διαφήμιση και ότι τα ρούχα της H&M σχεδιάζονται από 160 σχεδιαστές που δουλεύουν από τα σπίτια τους; Παρακάτω παρουσιάζονται 10 πράγματα για τις αγαπημένες μάρκες όλων που ελάχιστοι γνωρίζουν.

  • Sephora

Τα Sephora είναι οργανωμένα με τον ίδιο τρόπο που είναι σχεδιασμένη μια θεατρική σκηνή, ή μια μουσική σκηνή. Τα καταστήματα θεωρούνται… σκηνές, οι εργαζόμενοι μέλη του καστ και οι στολές τους κοστούμια, ενώ οι αποθήκες των καταστημάτων χαρακτηρίζονται παρασκήνια

  • ΑSOS

Ελάχιστοι γνωρίζουν ότι το διαδικτυακό κατάστημα ΑSOS εκδίδει και ένα μηνιαίο περιοδικό. Πρωτοκυκλοφόρησε το 2007 και μπορούν όλοι να το διαβάσουν στο ίντερνετ.

  • Τα Topshop και τα Miss Selfridge ανήκουν στην ίδια εταιρεία

Και όχι μόνο. Η Arcadia Group διαθέτει και τα Dorothy Perkins.

  • Η  Gap Inc έχει και την INTERMIX

Η εταιρεία που διαθέτει την The Gap και την Old Navy αγόρασε το 2012 και την  INTERMIX

  • Τα Zara στην αρχή ονομάζονταν Zorba

Η πρώην σύζυγος του αείμνηστου ιδρυτή των Zara, Ροζαλία Μέρα, ξεκίνησε τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες ανοίγοντας ένα μαγαζί στην Ισπανία που πωλούσε νυχτικά. Το όνομά του Zorba. Επειδή, όμως, ένα κοντινό μπαρ είχε το ίδιο όνομα, αποφάσισε να αλλάξει το όνομα του μαγαζιού σε Zara.

  • Η H&M έχει και σειρά σπιτιού

Τα H&M δεν πωλούν μόνο ρούχα αλλά και είδη σπιτιού, όπως, μαξιλάρια σαλονιού, αξεσουάρ μπάνιου και χαρτοπετσέτες.

  • Οld Navy

H Old Navy εμπνεύστηκε το όνομά της από ένα διάσημο μπαρ του Παρισιού με το ίδιο όνομα.

  • J. Crew

Η J. Crew ξεκίνησε ως εταιρεία ρούχων μέσω καταλόγου. Με απλά λόγια, τα πρώτα έξι χρόνια της λειτουργίας της δεν μπορούσε να βρει κανείς ρούχα της εταιρείας στα μαγαζιά. Μπορούσε μόνο να τα παραγγείλει από τους καταλόγους της.

iefimerida