Τα «τέρατα» του βυθού: Ποια είναι τα πραγματικά τους μεγέθη

15 Ιανουαρίου, 2015 8:01 ΜΜ
More videos

Γιγαντιαία θαλάσσια πλάσματα κυριαρχούν στη φαντασία της ανθρωπότητας από την αρχαιότητα ακόμα: η Σκύλλα και η Χάρυβδη, το Κράκεν, κολοσσιαίων διαστάσεων καλαμάρια κ.α. εμφανίζονται σε μύθους και θρύλους από το μακρινό παρελθόν, όταν οι άνθρωποι ξανοίχτηκαν για πρώτη φορά σε θάλασσες και ωκεανούς.

Κλικ για μεγέθυνση

84921_web

Η «ανατολή» της εποχής της σύγχρονης επιστήμης γκρέμισε πολλούς από αυτούς τους μύθους, ωστόσο όσο περνούν τα χρόνια αποδεικνύεται ότι αρκετοί εξ αυτών είχαν πραγματικές βάσεις, καθώς έχουν ανακαλυφθεί και συνεχίζουν να ανακαλύπτονται όντως πλάσματα εντυπωσιακών διαστάσεων που ζουν στους βυθούς των ωκεανών.

Ακριβώς αυτό είναι το αντικείμενο νέας μελέτης, η οποία πραγματεύεται τα αληθινά μεγέθη των τιτάνων του βυθού και συνοδεύεται από σχετικό συγκριτικό διάγραμμα.

Σύμφωνα με τη μελέτη, η επιστημονική βιβλιογραφία και η κοινή γνώμη επί της προκειμένης χαρακτηρίζονται από πολύ ανακριβείς αναφορές, καθώς ήταν δύσκολες οι ακριβείς μετρήσεις για ευνόητους λόγους.

Στο πλαίσιο της μελέτης αναλύονται τα πραγματικά μεγέθη 25 εκ των μεγαλύτερων πλασμάτων του ωκεανού που είναι γνωστά στο ζωικό βασίλειο.

via

 

Ακολουθήστε μας στο facebook: