“Τα ταξίδια μου με άλλαξαν.”

28 Ιανουαρίου, 20169:34 ΜΜ

Δεν ξέρεις ποτέ ποιος μπορεί να χρειαστεί την βοήθειά σου κάποια στιγμή. Επίσης, δεν μπορείς να ξέρεις ποιος θα είναι δίπλα σου, όταν εσύ χρειαστείς βοήθεια.

Δείτε παρακάτω μια ιστορία που συνέβη στον Φράντς Κάφκα, τον διάσημο συγγραφέα, που κάποτε έζησε μια πραγματική “τραγωδία”, που δεν μπορούσε να αγνοήσει. Είναι μια ιστορία από την οποία μπορείτε να εμπνευστείτε και να μάθετε πολλά.

Όταν ζούσε στο Βερολίνο, ο Κάφκα συνήθιζε να κάνει μια βόλτα στο πάρκο κάθε μέρα. Σε μια από αυτές τις βόλτες είδε μια μέρα ένα μικρό κοριτσάκι να κλαίει στο πάρκο. Την ρώτησε, γιατί ήταν τόσο λυπημένη και έκλαιγε. Του απάντησε, ότι είχε χάσει την αγαπημένη της  κούκλα. Ο Κάφκα προσφέρθηκε να την βοηθήσει να βρει την κούκλα της και έδωσαν ραντεβού για την επόμενη μέρα στο ίδιο σημείο.

Όπως ήταν φυσικό ο Κάφκα δεν μπόρεσε να βρει την κούκλα. Έτσι, αποφάσισε να γράψει ένα γράμμα για το μικρό κορίτσι, “γραμμένο” από την κούκλα της. Το πήγε στην μικρή την επόμενη μέρα και προσφέρθηκε να της το διαβάσει. “Σε παρακαλώ, μην στεναχωριέσαι. Έχω πάει ένα ταξίδι, για να γνωρίσω τον κόσμο. Θα σου γράψω και άλλα γράμματα, για να σου διηγηθώ όλες μου τις περιπέτειες.” Για τις επόμενες βδομάδες ο Κάφκα και το μικρό κοριτσάκι συναντιόντουσαν στο πάρκο και εκείνος της διάβαζε τα υποτιθέμενα γράμματα της κούκλας. Τα γράμματα φαίνονταν να παρηγορούν την μικρή του φίλη.
Λίγο καιρό αργότερα, η φυματίωση Κάφκα επιδεινώθηκε και έπρεπε να μεταφερθεί σε ένα θεραπευτήριο στην Βιέννη. Στην τελευταία του συνάντηση με το μικρό κορίτσι, της παρουσίασε μια καινούργια κούκλα. Προφανώς, η κούκλα ήταν πολύ διαφορετική από εκείνη που είχε χαθεί, αλλά κρατούσε ένα γράμμα στα χέρια της που έγραφε: “Τα ταξίδια μου με έχουν αλλάξει.”

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News