Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024
διάφοραΤα τατουάζ από ιστούς αράχνης διακοσμούν τα πρόσωπα των γυναικών της Βιρμανίας

Τα τατουάζ από ιστούς αράχνης διακοσμούν τα πρόσωπα των γυναικών της Βιρμανίας

Οι γυναίκες των φυλών Muun και Magan που κατοικούν στα απομακρυσμένα βουνά της βορειοδυτικής Βιρμανίας θεωρούν το τατουάζ σημάδι ομορφιάς και γοητείας για αυτό και καλύπτουν ολόκληρα το πρόσωπά τους με περίτεχνα μοτίβα και ιστούς αράχνης.

t 1 6Αν και το τατουάζ αποτελεί μέρος του πολιτισμού τους έχει απαγορευτεί από την στρατιωτική χούντα της Βιρμανίας και τιμωρείται με τεράστια πρόστιμα. Πολλές φυλές έχουν αποσυρθεί στο όρος Victoria και ζουν εντελώς αποκομμένες από το καθεστώς.

t 2 4Η παράδοση χάνεται στα βάθη των αιώνων και σύμφωνα με τον μύθο ξεκίνησε όταν οι γυναίκες της φυλής ήθελαν να αποφύγουν την σκλαβιά και να προστατευτούν από τις αρπαγές ενός παντοδύναμου βασιλιά. Στην αρχή το τατουάζ, που σε πολλές περιπτώσεις καλύπτει με μελάνι όλο το πρόσωπο, έγινε για να αποκρούσει τους απαγωγείς ενώ σήμερα αποτελεί σημάδι ομορφιάς.

t 3 6

Σύμφωνα με τους χωρικούς ο ιστός της αράχνης στα πρόσωπά των γυναικών «αιχμαλωτίζει» τους άνδρες όπως ο ιστός παγιδεύει τα έντομα.

t 5 2Οι νεότερες γενιές είναι απρόθυμες να ακολουθήσουν την παράδοση από φόβο χλευασμού αλλά και κυρώσεων της στρατιωτικής χούντας, με αποτέλεσμα η αρχαία αυτή τέχνη να κινδυνεύει να χαθεί μέσα σε μια γενιά.

t 4 0

t 6 2

t 7 2

t 8 1

t 9 1

t 11

t 13VIA DAILYMAIL

Τα πιο σημαντικά