Τα τατουάζ από ιστούς αράχνης διακοσμούν τα πρόσωπα των γυναικών της Βιρμανίας

3 Μαρτίου, 2015 12:05 ΠΜ
More videos

Οι γυναίκες των φυλών Muun και Magan που κατοικούν στα απομακρυσμένα βουνά της βορειοδυτικής Βιρμανίας θεωρούν το τατουάζ σημάδι ομορφιάς και γοητείας για αυτό και καλύπτουν ολόκληρα το πρόσωπά τους με περίτεχνα μοτίβα και ιστούς αράχνης.

Αν και το τατουάζ αποτελεί μέρος του πολιτισμού τους έχει απαγορευτεί από την στρατιωτική χούντα της Βιρμανίας και τιμωρείται με τεράστια πρόστιμα. Πολλές φυλές έχουν αποσυρθεί στο όρος Victoria και ζουν εντελώς αποκομμένες από το καθεστώς.

Η παράδοση χάνεται στα βάθη των αιώνων και σύμφωνα με τον μύθο ξεκίνησε όταν οι γυναίκες της φυλής ήθελαν να αποφύγουν την σκλαβιά και να προστατευτούν από τις αρπαγές ενός παντοδύναμου βασιλιά. Στην αρχή το τατουάζ, που σε πολλές περιπτώσεις καλύπτει με μελάνι όλο το πρόσωπο, έγινε για να αποκρούσει τους απαγωγείς ενώ σήμερα αποτελεί σημάδι ομορφιάς.

Σύμφωνα με τους χωρικούς ο ιστός της αράχνης στα πρόσωπά των γυναικών «αιχμαλωτίζει» τους άνδρες όπως ο ιστός παγιδεύει τα έντομα.

Οι νεότερες γενιές είναι απρόθυμες να ακολουθήσουν την παράδοση από φόβο χλευασμού αλλά και κυρώσεων της στρατιωτικής χούντας, με αποτέλεσμα η αρχαία αυτή τέχνη να κινδυνεύει να χαθεί μέσα σε μια γενιά.

VIA DAILYMAIL
Ακολουθήστε μας στο facebook: