Τα σπάνια πράγματα που μπορεί να έχετε σπίτι σας και να μην το γνωρίζετε!

17 Ιουνίου, 2015 1:26 ΜΜ
More videos

Οι περισσότεροι άνθρωποι ονειρεύονται να πλουτίσουν γρήγορα. Και ποιος δεν  θέλει να προσγειωθεί ξαφνικά πάνω σε έναν σωρό από μετρητά, όταν έχει να πληρώσει χρέη και άλλες υποχρεώσεις;

Να γιατί μερικοί άνθρωποι ψάχνουν και συλλέγουν αντίκες. Σεβόμαστε την ιστορία, αλλά πραγματικά υπήρξαν άνθρωποι που έγιναν εκατομμυριούχοι μέσα σε μια νύχτα.

Εμπειρογνώμονες όπως ο Pablo Solomon, συλλέκτης και καλλιτέχνης, ο Charles Snider και η Katie Grieco από τους Alex Cooper Auctoneers μας συμβουλεύουν τι να προσέχουμε σε μέρη που πωλούνται παλιά πράγματα ώστε να εντοπίζουμε τα σπάνια και πολύτιμα.

# Ασήμι

1.-Silver-600x450

Εάν συναντήσετε κάτι που μοιάζει να είναι ασημένιο, οι ειδικοί λένε να το γυρίσετε ανάποδα και να ψάξετε για τυχόν σγραγίδες. Βασικά ‘925’, ‘ROGERS’, ‘GORHAM’ είναι αυτές οι σφραγίδες που θα θέλατε να δείτε, σύμφωνα με τον Charles Snider, έμπειρο συλλέκτη στην Νέα Υόρκη.

# Ζωγραφιές και εικόνες

2.-Paintings

Όταν πέφτετε πάνω σε πίνακες στα παλιατζίδικα ή σε αγορές που πουλάνε παλιά πράγματα έχετε τα μάτια σας ανοιχτά και κοιτάξτε πέρα από το θέμα της ζωγραφιάς. Ψάξτε για υπογραφές, ημερομηνίες και την υφή του καμβά αλλά επίσης εξετάστε την κορνίζα. Όπως εξηγεί ο Pablo Solomon, οι κορνίζες μπορεί να είναι πολύτιμες αλλά συχνά παραβλέπονται. Πάντα γυρίστε τον πίνακα από την πίσω πλευρά και κοιτάξτε καλά. Έχετε τον νου σας για χειροποίητες σκαλιστές  κορνίζες.

# Πορσελάνες

4.-China

Όπως και στην περίπτωση του ασημιού, όταν εντοπίσετε πορσελάνη, κινέζικη ή άλλη δείτε τον πάτο και ψάξτε για υπογραφή ή στάμπα όπως: Worchester, Derby, McCoy, ή ειδικά σύμβολα όπως σταυρωμένα ξίφη. Συχνά αυτά τα κομμάτια είναι απίστευτης αξίας, μας λέει η Katie Grieco αντιπρόσωπος στις δημοπρασίες  Alex Cooper Auctoneers.

# Κάρτες του Baseball και κάρτες συναλλαγών

3.-Baseball-and-Trading-Cards

Αυτές μπορεί να σας ξεγελάσουν, καθώς η κατάσταση στην οποία βρίσκονται είναι πολύ σημαντική για τους συλλέκτες, αλλά δεν χάνετε τίποτα να έχετε τον νου σας. Βασικά θα θέλατε να βρείτε κάρτες που να μην έχουν επάνω κάποιον διάσημο παίχτη. Ίσως αυτή να λείπει από την συλλογή κάποιου.

# Γραμματόσημα

5.-Stamps

Εάν ψάχνετε μέσα σε παλιά κουτιά και βρείτε μερικά παράξενα γραμματόσημα ή ακόμα καλύτερα ολόκληρο βιβλίο με γραμματόσημα, ίσως να πρέπει να το κρατήσετε. Τα γραμματόσημα εκδίδονταν σε μεγάλους αριθμούς και κάποιο μπορεί να είναι πολύ σπάνιο. Μπορεί σε κάποιον συλλέκτης να του λείπει κάποιο για να συμπληρώσει την συλλογή του, όπως και με την περίπτωση με τις κάρτες.

# Γυαλικά

6.-Glassware

Τα πολύτιμα γυαλικά δεν είναι εύκολο να τα διακρίνετε. Βασικά ψάξτε για σημάδια παλαιότητας, όπως φουσκάλες,ασυμμετρίες και ανωμαλίες στην καθαρότητα του γυαλιού. Όπως πάντα, κοιτάξτε για στάμπες ή σημάδια στον πάτο των κομματιών.

# Νομίσματα

7.-Coins

Τα νομίσματα κρύβονται στις λεπτομέρειες Πολλές φορές είναι η ημερομηνίες,ανωμαλίες και το υλικό. Εάν συναντήσετε κάποιο τέτοιο μοναδικό νόμισμα, καλό θα ήταν να το έβλεπε κάποιος συλλέκτης ή εκτιμητής.

# Έπιπλα

8.-Furniture

Εάν ψάχνετε για έπιπλο αντίκα, εξετάστε την κατασκευή. Θέλετε να δείτε λεπτομέρειες όπως ψαλιδωτές ενώσεις,τετράγωνα καρφιά ή χερούλια και μεντεσέδες από μπρούτζο. Εάν δείτε πολλές μοντέρνες πινελιές, όπως βίδες,νοβοπάν ή τέλειες συμμετρίες, τότε πιθανότατα αυτό δεν είναι πολύτιμο κομμάτι επίπλου.

Εσάς σας αρέσουν οι αντίκες;

Ακολουθήστε μας στο facebook: