Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024
ψυχολογίαΤα σnμάδια που δείχνουν ότι κάποιος σε ζnλεύει

Τα σnμάδια που δείχνουν ότι κάποιος σε ζnλεύει

Η ζήλια είναι κάτι που όλοι πρέπει να αντιμετωπίζουμε πολύ συχνά στην ζωή μας, είτε επειδή ζηλεύουμε εμείς είτε επειδή μας ζηλεύουν οι άλλοι. Είναι μια αίσθηση που κανείς δεν μπορεί να ξεφορτωθεί ανεξάρτητα από το πόσο πολύ προσπαθήσει.

Όταν πρόκειται να διαπιστώσεις αν κάποιος σε ζηλεύει, τα σημάδια που πρέπει να αναζητήσεις θα είναι αρκετά σαφή. Παρόλο που ίσως δεν ξέρεις πώς να τα αναγνωρίσεις αυτά εμφανίζονται. Παρακάτω αναφέρομαι σε μερικά από αυτά, ώστε να κατανοήσεις καλύτερα για ποιο λόγο κάποιοι άνθρωποι συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο.

Πάντα προσπαθούν να σου χαλάσουν τα σχέδια

Τα άτομα που σε ζηλεύουν πάντα θα προσπαθούν να σου χαλάσουν τα σχέδια. Κάθε φορά που σε βλέπουν με κάτι που θες να κάνεις, θα σε εμποδίσουν και θα προσπαθήσουν να διασφαλίσουν ότι δεν θα το κάνεις. Είναι λες και αν κάνεις κάτι που θες θα αναστατωθούν ή θα τρελαθούν, είτε το παραδέχονται είτε όχι.

Λένε άσχημα πράγματα για σένα

Συνεχώς λένε πράγματα για να σε υποτιμήσουν. Κάνουν ακόμα και τα πιο ασήμαντα θέματα σημαντικά. Πάντα προσπαθούν να επισημάνουν τα ελαττώματα σου.

Χαίρονται όταν αποτυγχάνεις ή στεναχωριέσαι

Πραγματικά φαίνεται να είναι πιο ευτυχισμένοι όταν έχεις αναστατωθεί. Θέλουν να αποτύχεις για να φαίνονται καλύτεροι από εσένα όταν δεν είσαι σε καλή κατάσταση.

Προσποιούνται ότι σε συμπαθούν

Προσποιούνται ότι είναι φίλοι σου μόνο και μόνο για να σε κουτσομπολέψουν. Γρήγορα συζητούν τα λάθη και τα προβλήματα σου με άλλους, αλλά ποτέ δεν αναφέρουν τα καλά πράγματα που κάνεις. Δεν είναι τόσο ευγενικοί όσο φαίνονται.

Πάντα μιλούν για τα επιτεύγματα τους

Πάντα προσπαθούν να μιλούν μόνο για τον εαυτό τους. Κυριαρχούν σε όλες τις συζητήσεις που έχετε και ανεξάρτητα από το θέμα σας πάντα βρίσκουν ένα τρόπο για να το αλλάξουν. Από αυτή την άποψη είναι φαινομενικά ναρκισσιστές.

Σε ανταγωνίζονται

Ό, τι διασκεδαστικό κάνεις και κάθε επίτευγμα σου το βλέπουν ως πρόκληση. Πάντα προσπαθούν να κάνουν κάτι καλύτερο. Παρόλο που νιώθεις ευχάριστα γι αυτά που έχεις πετύχει και τους επαινείς και για τα δικά τους, δεν είναι πρόθυμοι να κάνουν το ίδιο.

Τονίζουν τα λάθη σου

Πάντα γνωστοποιούν τα λάθη σου. Αν κάνεις κάτι που θα σου φέρει προβλήματα, ποτέ δεν θα το αφήσουν να περάσει. Με αυτόν τον τρόπο αισθάνονται ανώτεροι.

Αντιγράφουν πολλά πράγματα που κάνεις

Όταν κάνεις κάτι, πρέπει να το κάνουν και αυτοί. Προσπαθούν συνεχώς να σε αντιγράψουν και αυτό μπορεί να είναι αρκετά εκνευριστικό. Αν και ίσως δεν σε πειράζει στην αρχή, όσο περνάει ο καιρός γίνεται όλο και πιο ενοχλητικό.

Σου δίνουν κακές συμβουλές επίτηδες

Μπορούν κυριολεκτικά να σου δώσουν κακές συμβουλές για να σε δουν να αποτυγχάνεις. Θέλουν να αποτύχεις και μπορούν να σε πείσουν να το κάνεις χωρίς μεγάλη προσπάθεια. Μπορούν να σε κάνουν να αλλάξεις γνώμη για κάτι σημαντικό ή κάτι παρόμοιο.

Σου κάνουν «κομπλιμέντα»

Θα σου πουν πως τους αρέσει πολύ το κραγιόν σου αν το θεωρούν άσχημο ή θα σου πουν πόσο τους αρέσει η μπλούζα σου αν δουν κάποιον λεκέ πάνω της. Αντί να είναι ειλικρινείς όπως οι περισσότεροι προτιμούν να λένε ψέματα και να δημιουργούν χάος.

Χωρίς λόγο δεν σε συμπαθούν

Δεν σε συμπαθούν και φροντίζουν να το μάθουν όλοι. Δεν έχουν όμως και κάποιον λόγο να μην σε συμπαθούν. Δεν τους έχεις κάνει τίποτα, μπορεί και να μην τους ξέρεις καν καλά.

Θέλουν να βρίσκεσαι τριγύρω μόνο όταν δεν είσαι καλά

Θέλουν μόνο να σε δουν να αποτυγχάνεις. Όταν δεν είσαι καλά θα είναι μαζί σου αλλά αν τα πας καλά τότε δεν έχουν λόγο να βρίσκεσαι στην παρέα τους. Θέλουν μόνο να σε βλέπουν στα χειρότερα σου και δεν θέλουν να βελτιώνεσαι.

L.C.

Πηγή: awakengr.com

Τα πιο σημαντικά