Τα σκυλιά ονειρεύονται τους ιδιοκτήτες τους σύμφωνα με επιστήμονες του Χάρβαρντ

22 Οκτωβρίου, 20163:20 ΜΜ
More videos

Η Δρ Ντίερντι Μπάρετ (Deirdre Barrett), ψυχολόγος στο Harvard Medical School, σε συνέντευξή της στο περιοδικό People, σχετικά με τα όνειρα στα ζώα, ανάφερε πως «αυτό που ξέρουμε σίγουρα, είναι ότι τα περισσότερα θηλαστικά έχουν παρόμοιο κύκλο ύπνου με αυτόν στους ανθρώπους, που πηγαίνει σε ένα βαθύ στάδιο, στο οποίο ο εγκέφαλος είναι πολύ λιγότερο ενεργός, και στη συνέχεια σε περιόδους δραστηριότητας που ονομάζεται ταχεία κίνηση ματιών (REM), στην οποία οι άνθρωποι ονειρεύονται».

dog-sleep

Η εμπειρογνώμονας επισήμανε ότι τα ποντίκια περνούν τα στάδια του ύπνου πολύ πιο γρήγορα κι έτσι, θεωρείται πιθανό να έχουν μικρότερα και πιο συχνά όνειρα. Οι ελέφαντες έχουν έναν κύκλο ύπνου που είναι μεγαλύτερο από το δικό μας, ενώ τα ερπετά και τα ψάρια δεν έχουν κύκλους, οπότε δεν ονειρεύονται.

Τι γίνεται, λοιπόν, με τους πιστούς τετράποδους φίλους του ανθρώπου;

Σε ερώτηση του περιοδικού για τους σκύλους, η Μπάρετ εξήγησε ότι λαμβάνοντας υπόψη τον τρόπο που συνδέονται με τους ιδιοκτήτες τους, είναι πιθανό να βλέπουν στα όνειρά τους το πρόσωπό τους, τη μυρωδιά τους ή και κάτι ευχάριστο ή ενοχλητικό από τη συμπεριφορά τους!

Αυτή η δήλωσή προκάλεσε φρενίτιδα , με τουλάχιστον 60.000 κοινοποιήσεις στο twitter.

dog3

Ομως, άλλο ένα στοιχείο της συνέντευξης που αξίζει να επισημανθεί, είναι και η απάντησή της στην ερώτηση για καλύτερα όνειρα.

«Ο καλύτερος τρόπος για να δώσουμε στον εαυτό μας ή στα παιδιά μας καλύτερα όνειρα», τόνισε η ειδικός, «είναι να έχουμε ευχάριστες εμπειρίες στη διάρκεια της ημέρα αλλά και μπόλικο ύπνο σε ένα ασφαλές και άνετο περιβάλλον. Αυτό είναι ένα καλό στοίχημα επίσης για καλύτερα όνειρα στα κατοικίδια»!

Φυσικά στο διαδίκτυο έχει ξεσπάσει ένα κύμα με φωτογραφίες όπως αυτές που ακολουθούν με τους ιδιοκτήτες τους να δακρύζουν διπλά από τους σκύλους τους που κοιμούνται.

dogs-dream-about-humans-18

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News