Τα σύγχρονα «Φιλαράκια»: Τα 4 ζευγάρια που έφτιαξαν τη δική τους κοινότητα μακριά από τον πολιτισμό!

16 Μαΐου, 2015 12:59 ΠΜ
More videos

Τέσσερα ζευγάρια, οκτώ άνθρωποι που είναι φίλοι εδώ και είκοσι χρόνια αποφάσισαν να φτιάξουν μια δική τους κοινότητα με μικρά σπίτια ούτως ώστε εκτός από φίλοι να γίνουν και γείτονες. 

Τα… «φιλαράκια» αγόρασαν γη κοντά στον ποταμό Llano, έξω από το Ώστιν στις ΗΠΑ, προσέλαβαν αρχιτέκτονα και κατασκεύασαν τέσσερα εξοχικά σπίτια και έναν κοινόχρηστο χώρο και ονόμασαν την κοινότητά τους «Llano Exit Strategy» και «Bestie Row».

Στην κοινότητά αυτή οι φίλοι μπορούν να μοιραστούν το χρόνο τους, να βρεθούν κοντά στη φύση και να κάνουν ένα διάλειμμα από την πολυάσχολη ζωή τους στο Ώστιν. Πρόκειται για μια κατασκευή φιλική προς το περιβάλλον όπου όλοι μπορούν να συμπεριφέρονται με τρόπο που ελαχιστοποιεί το ενεργειακό τους αποτύπωμα.

«Όταν πρωτοείδαμε την περιοχή δεν ήταν και πολύ φιλόξενη», λέει ο Fred Zipp που με τη γυναίκα του είναι ένα από τα τέσσερα ζευγάρια που ζουν στην κοινότητα.

Όταν όμως είδαν τα σχέδια που τους παρουσίασε ο αρχιτέκτονας Matt Garcia, όλα έδειξαν αλλιώς.

Το κάθε σπίτι διαθέτει διπλό κρεβάτι, μικρή κουζίνα και μπάνιο ενώ οι οροφές των σπιτιών διαθέτουν συλλέκτες για νερό της βροχής.

Ο Garcia έφτιαξε κι έναν κοινόχρηστο χώρο με μεγάλη κουζίνα, ψυγείο, τραπεζαρία, σαλόνι και ξενώνα φιλοξενίας, όπου μπορούν να περνούν χρόνο όλοι μαζί.

lano1 tiny-houses-01-800 tiny-houses-02-800 tiny-houses-03-800 tiny-houses-600 tiny-houses-800 tiny-houses-1024

dailymail/newsbeast
Ακολουθήστε μας στο facebook: