Τα ψεύτικα events στο ελληνικό facebook είναι η νέα μόδα.

30 Ιουνίου, 2015 2:16 ΠΜ
More videos

γράφει ο Αλέξανδρος Διακοσάββας

Νομίζω ότι η υποτιθέμενη συναυλία των Nirvana στο ΟΑΚΑ ήταν η πρώτη μούφα διοργάνωση για την οποία έλαβα πρόσκληση στο facebook, ή τουλάχιστον αυτή που παρατήρησα πρώτα. Μπαίνοντας και διαβάζοντας τα infos ενός καθ’ όλα πειστικού event στο facebook χαμογέλασα, ειδικά βλέποντας ότι κάποιοι φίλοι είχαν προλάβει ήδη να δηλώσουν ότι θα παρευρεθούν – πλέον 11.000 άτομα έχουν κάνει attending.

1_30

“Μετά την παραμονή μας στο Ευρώ (?), ο δρόμος που οδηγεί τους μεγάλους καλλιτέχνες στη χώρα μας έχει ανοίξει διάπλατα.

Οι Nirvana είναι το επόμενο μεγάλο όνομα μετά τους Eminem και David Guetta που θα κατηφορίσουν την εξωτική Αθήνα. Ο Kurt Cobain και η παρέα του έρχονται για ένα μοναδικό live στο ΟΑΚΑ το βράδυ του Δεκαπενταύγουστου” αναφέρουν οι πληροφορίες και οι αντιδράσεις είναι ανάμεικτες.

Άλλοι πιάνουν το αστειάκι πίσω από το οποίο με βάση το “hosted by” είναι το Luben, άλλοι διαμαρτύρονται για προσβολή της μνήμης του Κερτ και άλλοι το καννιβαλίζουν με έξυπνα ή λιγότερο εμπνευσμένα σχόλια. Σκρολάροντας προς τα κάτω, συνειδητοποιείς όμως ότι όντως υπάρχουν και μερικοί που πείθονται ότι οι Nirvana θα έρθουν στην Αθήνα.

Έχουν προηγηθεί αντίστοιχες φάρσες με ζώντες καλλιτέχνες όπως ο Guetta και ο Eminem, στις οποίες προφανώς είναι περισσότεροι εκείνοι που πείστηκαν για αυτές τις συναυλίες, ενώ έχουν ακολουθήσει κι άλλες fake διοργανώσεις αυτές τις μέρες, με πιο χαρακτηριστική που θυμάμαι από όσες βρέθηκαν στο timeline μου, αυτή με τους Milli Vanilli, εκείνο το θρυλικό ντουέτο από τα late 80s που αποδείχθηκε τελικά ότι δεν τραγουδούσαν οι ίδιοι τα τραγούδια τους. Να μερικές ακόμα “συναυλίες” που πρόκεται να πραγματοποιηθούν τους επόμενους μήνες στην πόλη μας:

7_23

2_28 3_26 4_27 5_25 6_21 8_20 nirvana2

Το φαινόμενο έχει λάβει τις διαστάσεις virality που του αναλογούν και αναμενόμενα θα ξεφουσκώσει σύντομα. Δεν γίνεται όμως, για ακόμα μια φορά, να μην αναρωτηθείς το προφανές:

Πόσο εύκολα μπορεί να εξαπατήσει κάποιος πλέον μαζικά ανθρώπους που δεν φιλτράρουν ή δεν ξέρουν πώς να φιλτράρουν τον καθημερινό καταιονισμό πληροφοριών που τους βομβαρδίζει;

Και πόσο εύκολο είναι να προκαλέσεις μια νέα -χωρίς ουσία, στην προκειμένη περίπτωση- τάση με τη βοήθεια των social media;

via
Ακολουθήστε μας στο facebook: