Τα πρώτα ηλεκτρικά φορτηγά πλοία θα πλεύσουν στα νερά της Ολλανδίας το καλοκαίρι

28 Ιανουαρίου, 2018 3:58 ΜΜ
More videos

Ένα αυτόνομο πλοίο που ονομάζεται “Tesla of the Canals” θα μεταφέρει εμπορεύματα μεταξύ Αμβέρσας, Άμστερνταμ και Ρότερνταμ για πρώτη φορά φέτος το καλοκαίρι.

Το πλοίο που κατασκευάστηκε από την Ολλανδική εταιρία Port-Liner θα πλεύσει κατά μήκος των καναλιών, παίρνοντας ενέργεια από ένα σετ μπαταριών μήκους 6 μέτρων, οι οποίες φορτίζονται χρησιμοποιώντας ενέργεια χωρίς άνθρακα.

Ο μεγαλύτερος πάροχος ενέργειας της Ολλανδίας, η εταιρία Eneco, έχει αναλάβει την παροχή ενέργειας.

Μόλις τεθεί σε πλήρη λειτουργία το πλοίο θα είναι τελείως αυτόνομο χωρίς πλήρωμα.

Omega Architects

Λέγεται ότι το πλοίο θα έχει σημαντική επίδραση στην ποιότητα του αέρα στην Ολλανδία. Το πλοίο θα είναι σε θέση να μεταφέρει 24 κοντέινερ συνολικού βάρους μέχρι 425 τόνους. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορεί να μεταφέρει εμπορεύματα που μέχρι τώρα μετέφεραν πλοία που προκαλούσαν μεγάλη ατμοσφαιρική ρύπανση.

Τα πρώτα πλοία θα σαλπάρουν τον ερχόμενο Αύγουστο και θα μπορούν να ταξιδεύουν για 15 ώρες με μόλις μια φόρτιση.

Other Port-Liner ships

Σύμφωνα με την σελίδα μεταφορών Elektrekτο κόστος κατασκευής έφτασε τα 100 εκατομμύρια ευρώ. Επίσης, σύμφωνα με υπολογισμούς αναμένεται να απομακρύνονται 23.000 φορτηγά-πλοία ετησίως από την θάλασσα της Ολλανδίας και να αντικατασταθούν με τα αυτόνομα πλοία που έχουν μηδενικές εκπομπές.

Οι αυτόνομες μεταφορές φαίνεται να είναι μια ανερχόμενη βιομηχανία μέσα στο 2018. Εκτός από την Tesla και άλλες εταιρίες αναπτύσσουν αυτόνομα συστήματα που θα βοηθήσουν στην μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και θα κάνουν την ναυτιλία πιο αποτελεσματική και ασφαλή.