Τα πρόστιμα για τους ανεμβολίαστους που θα βρεθούν σε χώρους εμβολιασμένων

12 Ιουλίου, 2021 9:52 ΜΜ
More videos

Όσο τα κρούσματα αυξάνονται κι οι ειδικοί προειδοποιούν για το τέταρτο κύμα κορωνοϊού που θα χτυπήσει τη χώρα μας, τόσο απομακρύνεται η σκέψη της κυβέρνησης σχετικά με τους μικτούς κλειστούς χώρους διασκέδασης κι εστίασης.

Όπως φαίνεται το επικρατέστερο σενάριο σχετικά με τους εσωτερικούς χώρους, είναι να αφορούν αποκλειστικά και μόνο εμβολιασμένους και νοσήσαντες.

Πολύ σύντομα αναμένεται να ανακοινωθεί και το κυβερνητικό σχέδιο, στο οποίο θα υπάρχουν τσουχτερά πρόστιμα όχι μόνο για τις επιχειρήσεις αλλά και για τους πελάτες.

Μάλιστα, στο σχέδιο που αναμένεται να ανακοινωθεί θα υπάρχουν τσουχτερά πρόστιμα, όχι μόνο για τις επιχειρήσεις που θα παρανομούν, αλλά και για τους ίδιους τους πελάτες.

Αξίζει να αναφέρουμε εδώ ότι τα πρόστιμα για τα καταστήματα που θα δέχονται ανεμβολίαστους θα ξεκινούν από 3.000 ευρώ και θα φτάνουν έως και τις 10.000. Επίσης προβλέπεται αναστολή λειτουργίας από 7 έως 15 ημέρες ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα των επιχειρήσεων. Σε περίπτωση δεύτερης παράβασης θα μπαίνει λουκέτο με αφαίρεση αδείας της επιχείρησης.

Όσον αφορά τους πελάτες τώρα, το πρόστιμο για την παρουσία ενός ανεμβολίαστου σε χώρο αποκλειστικά για εμβολιασμένους, θα είναι στα 300 ευρώ, Την ίδια στιγμή αν κάποιος έχει πλαστογραφήσει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης για να μπει στο μαγαζί, τότε το ποσό που θα κληθεί να πληρώσει θα είναι δεκαπλάσιο, φτάνοντας τα 3.000 ευρώ.