Τα πιο όμορφα αλλά και θανατηφόρα μέρη πάνω στη γη!

6 Μαρτίου, 2015 12:37 ΠΜ
More videos

Από τον «δρόμο-θάνατο» στην Βολιβία όπου 300 οδηγοί χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους μέχρι την παραλία «New Smyrna» στην Φλόριντα με τις περισσότερες επιθέσεις από καρχαρίες από οπουδήποτε αλλού στον κόσμο, τα πιο όμορφα μέρη στον κόσμο τείνουν να είναι και τα πιο επικίνδυνα και θανατηφόρα.

Mont-Blanc, Γαλλία

Το Λευκό Ορος στην Γαλλία είναι μεγάλος ορεινός όγκος των Δυτικών Αλπεων. Εχει την ψηλότερη κορυφή της Ευρώπης ύψους 4.807 μ.

Κάθε χρόνο προσελκύει 20.000 ορειβάτες και πεζοπόρους που θέλουν να εξερευνήσουν τις μαγικές κορυφές του. 30 με 70 άτομα το χρόνο χάνουν τη  ζωή τους κατά την διάρκεια της ανάβασης και πολλοί είναι αυτοί που τραυματίζονται.

Grand Canyon, Αριζόνα

Πάνω από 4,5 εκατομμύρια είναι οι τουρίστες που επισκέπτονται κάθε χρόνο το Grand Canyon ενώ 12 άτομα χάνουν τη ζωή τους ετησίως, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του πάρκου.

Εξάντληση, αφυδάτωση, αυτοκτονίες και ατυχήματα είναι οι κυριότερες αιτίες που οδηγούν τους επισκέπτες στο θάνατο.

Πέρυσι ένας πατέρας από το Τέξας έχασε τη ζωή του ανεβάζοντας τον αριθμό των θανάτων σε 685 συνολικά.

Teahupoo, Ταϊτή

Τα θανατηφόρα κύματα στη Ταΐτή είναι εντυπωσιακά και φτάνουν τα 7 μέτρα ύψος. Αποτελούν πρόκληση για τους σέρφερ που συρρέουν στην περιοχή με σκοπό να τα δαμάσουν. Πέντε θάνατοι έχουν σημειωθεί στη περιοχή από το 2000.

New Smyrna Beach, Φλόριντα

701 επιθέσεις καρχαριών έχουν καταγραφεί παγκοσμίως την δεκαετία 2004-2010.
Οι 219 έχουν γίνει στη Φλόριντα.

Η παραλία «New Smyrna» είναι η πιο επικίνδυνη παραλία στον κόσμο αφού έχει τις περισσότερες επιθέσεις από καρχαρίες ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο από οποιαδήποτε άλλη παραλία σε ολόκληρο τον κόσμο.

Death Road, Βολιβία

Ο δρόμος-θάνατος στην Βολιβία θεωρείται ο πιο επικίνδυνος δρόμος στον κόσμο αφού ένα μοιραίο ατύχημα συμβαίνει εκεί κάθε εβδομάδα ενώ 300 άτομα χάνουν τη ζωή τους συνολικά κάθε χρόνο.

Διασχίζει τις βολιβιανές Ανδεις για 70 χιλ. από το La Paz έως το Coroico. Το πιο επικίνδυνο τμήμα του δρόμου επεκτείνεται για 3.600 μέτρα και βρίσκεται σε ύψος των 800 μέτρων.

Το μαγευτικό τοπίο που προσελκύει περισσότερους από 25.000 ποδηλάτες το χρόνο, συμπληρώνεται από ένα μακάβριο θέαμα, τους ξύλινους σταυρούς που είναι τοποθετημένοι κατά το μήκος του, θυμίζοντας στους διερχόμενους την επικινδυνότητα του.

Ορος Hua Shan, Κίνα

Ο όρος «Hua Shan» βρίσκεται στην Κίνα και προκαλεί τους γενναίους ορειβάτες να κατακτήσουν την κορυφή του.

Το μονοπάτι του θεωρείται ως ένα από τα πιο επικίνδυνα στον κόσμο, καθώς περιλαμβάνει απότομες σκάλες, μια ξύλινη σανίδα βιδωμένη πάνω στην πλαγιά του βουνού και κάθετη ανάβαση σε ύψος 2154 μέτρων.

Οι τουρίστες που συρρέουν κατά εκατοντάδες στόχο έχουν να φτάσουν στο μοναστήρι που βρίσκεται στην κορυφή. 100 προσκυνητές χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο.

VIA