Τα παιδιά στο Νεπάλ πρέπει να διασχίσουν ένα πολύ επικίνδυνο καλώδιο για να πάνε στο σχολείο.

23 Φεβρουαρίου, 2016 7:38 ΜΜ
More videos

Ειλικρινά πιστεύω, ότι τα παιδιά από υπανάπτυκτες χώρες που κάνουν ό,τι μπορούν για να πάνε στο σχολείο αξίζουν τον σεβασμό μας και με το παραπάνω. Τα παιδιά μας πρέπει να ακούνε τις ιστορίες του, για να καταλαβαίνουν πόσο τυχερά είναι που μπορούν να πηγαίνουν με ασφάλεια στο σχολείο τους.

Στο χωρίο Dhaing στο Νεπάλ ο μόνος τρόπος για να μπορέσουν τα παιδιά να φτάσουν στο σχολείο τους είναι να διασχίσουν ένα λεπτό και επικίνδυνο καλώδιο.

Όλη αυτή η ταλαιπωρία για να μπορέσουν να πάνε στο σχολείο.

cable-bridge-nepal-1 cable-bridge-nepal-4

Αυτές οι καταστάσεις είναι συνηθισμένες στην περιοχή Benighat στο κεντρικό Νεπάλ. Συχνά, οι χωρικοί χρησιμοποιούν ξύλινα κιβώτια για να μετακινηθούν και δυστυχώς τα ατυχήματα είναι πολύ συχνά σε αυτές τις περιπτώσεις. Κάποιοι έχουν χάσει τα δάχτυλά τους, ενώ κάποιοι άλλοι έχουν πέσει στο ποτάμι, όταν έσπασε το καλώδιο.

Επίσης, χρησιμοποιούν το καλώδιο – γέφυρα για να μεταφέρουν και υλικά αγαθά.

cable-bridge-nepal-3 cable-bridge-nepal-2

Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει κάποιες βελτιώσεις, όπως η προσθήκη μαξιλαριών μέσα στα κιβώτια. Ωστόσο, όπως είναι λογικό οι ντόπιοι απαιτούν να κατασκευαστούν κρεμαστές γέφυρες. Μέχρι τώρα έχει κατασκευαστεί μόνο μια.

“Όταν πλημμυρίζει το ποτάμι, προτιμώ να περνάω από την κρεμαστή γέφυρα. Είναι πιο μακρύς ο δρόμος, αλλά και πιο ασφαλής. Η οικογένειά μου φοβάται, γιατί έχασαν την ζωή τους 5 άνθρωποι σε ένα ατύχημα στα τέλη του 2010. Έχω παιδιά. Αν μου συμβεί κάτι, τα παιδιά μου θα μείνουν ορφανά”, αναφέρει ο Kumar, κάτοικος της περιοχής.

Αυτό το επικίνδυνο καλώδιο αποτελεί για πολλούς ανθρώπους τον μόνο τρόπο μετακίνησης.

cable-bridge-nepal-5

Ο πρωθυπουργός του Νεπάλ, KP Oli έχει βγάλει στην δημοσιότητα σχέδια για την κατασκευή 366 κρεμαστών γεφυρών στην περιοχή. Μέχρι, όμως, να πραγματοποιηθεί αυτό οι κάτοικοι είναι αναγκασμένοι να διασχίζουν αυτά τα καλώδια- γέφυρες, ρισκάροντας την ίδια τους την ζωή.