Τα παραδεισένια δίδυμα νησάκια που βυθίζονται, μία ώρα από την Αθήνα

19 Μαΐου, 2018 11:04 ΠΜ
More videos

Πρόκειται για έναν τόπο εξαιρετικής ομορφιάς, έναν τιρκουάζ παράδεισο, μόλις μία ώρα από την Αθήνα. Απολαύστε την πτήση.

Το σπάνιο φαινόμενο του Ευρίπου κάνει “τέχνη” και μας χαρίζει τα παραδεισένια δίδυμα νησάκια που μπορείτε να απολαύσετε στο παρακάτω Drone βίντεο.

Δυο νησάκια που το πρωί υπάρχουν και το απόγευμα εξαφανίζονται!

Δείτε το drone βίντεο του haanity:

Παρακάτω, το στίγμα για να βρείτε τα νησάκια που τοποθετούνται ανάμεσα στο Ασπρονήσι και το “νησί των ονείρων”. Τα “βυθιζόμενα”, είναι ακριβώς δίπλα από την Αγία Τριάδα:

Τα παραδεισένια δίδυμα νησάκια που βυθίζονται - Μία ώρα από την Αθήνα

Το ιδιωτικό νησάκι της Αγίας Τριάδας:

Τα παραδεισένια δίδυμα νησάκια που βυθίζονται - Μία ώρα από την Αθήνα

Η Ερέτρια είναι παραλιακή κωμόπολη της Εύβοιας, νοτιο-ανατολικά της Χαλκίδας, απέναντι από τις βόρειες ακτές τις Αττικής, στον Νότιο Ευβοϊκό κόλπο. Κατά την αρχαιότητα ήταν από τις σημαντικότερες πόλεις-κράτη του ελληνικού κόσμου (6ος-5ος αιώνας π.Χ.). Μετέπειτα όμως έπαψε να θεωρείται σημαντικός οικισμός και σταδιακά ερημώθηκε. Στα νεώτερα χρόνια, μετά την καταστροφή των Ψαρών, ιδρύθηκε κωμόπολη στη θέση της αρχαίας πόλης αρχικά με το όνομα Νέα Ψαρά, αλλά μετά συνέχισε να αποκαλείται με το όνομα Ερέτρια.

Σήμερα αποτελεί σημαντικό λιμένα πορθμειακής γραμμής με τον λιμένα Ωρωπού (Αττικής), και συνδέεται οδικώς με τη Χαλκίδα και νότια με το Αλιβέρι. Ως παραθαλάσσια πόλη διαθέτει ταβέρνες και πολλά σημεία ψυχαγωγίας και διασκέδασης, μεταξύ των οποίων και το λεγόμενο “νησί των ονείρων” που τη δεκαετία του ’60 ήταν διάσημο τουριστικό θέρετρο.

Ο αρχαιολογικός χώρος βρίσκεται στο βόρειο άκρο της σύγχρονης πόλης, όπου πολλά αξιόλογα ευρήματα εκτίθενται στο αρχαιολογικό μουσείο της πόλης.

Στην Ερέτρια θα πάτε είτε μέσω της πορθμειακής γραμμής Ωρωπού-Ερέτριας είτε περνώντας από την καινούργια γέφυρα της Χαλκίδας.

Πηγή: haanity
Ακολουθήστε μας στο facebook: