Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024
ΕλλάδαΤα πάνω-κάτω όλα με τον καıρό: Έρχονται τpελές καταστάσεıς

Τα πάνω-κάτω όλα με τον καıρό: Έρχονται τpελές καταστάσεıς

Αύγουστος ο Απρίλιος: Σε ποιες περιοχές το θερμόμετρο θα αγγίξει τους 31°C το Σαββατοκύριακο!

Πρόγνωση για τον καιρό έκανε ο γνωστός μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας όπου κάνει λόγω, με ανάρτησή του στο facebook για θερμοκρασίες άνω των 30 βαθμών σε πολλές περιοχές.

Ανάρτηση για τον καιρό έκανε ο γνωστός μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας ο οποίος αναφέρθηκε στην ραγδαία άνοδο της θερμοκρασίας, η οποία σε ορισμένες περιοχές θα ξεπεράσει και τους 30 βαθμούς.

Πολύ ζεστό αναμένεται το προσεχές Σαββατοκύριακο για τη χώρα μας με τη θερμοκρασία να φτάνει ακόμα και 9 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Μάλιστα εντυπωσιακή θα είναι η «ανωμαλία» της θερμοκρασίας (ακόμα και 15 βαθμούς πάνω από τα κανονικά επίπεδα) σε χώρες της κεντρικής Ευρώπης όπως η Γαλλία ,η Γερμανία, η Αυστρία, η Ελβετία. Χαρακτηριστικά κάποιες από τις περιοχές που ο υδράργυρος θα χτυπήσει 30άρια:

Υ.Γ : Τη Δευτέρα η θερμοκρασία θα ανέβει και άλλο!
Απάντηση Κλέαρχου σε Κολλυδά

Μετά τη χθεσινή ανακοίνωση του Θοδωρή Κολλυδά για την μεταφορά αφρικανικής σκόνης ο Κλέαρχος Μαρουσάκης έδωσε τη δική του απάντηση.
Διχασμένοι οι μετεωρολόγοι για την επικείμενη έλευση της αφρικανικής σκόνης τις επόμενες ημέρες στη χώρας μας.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης ξεκαθάρισε σήμερα κατά τη διάρκεια του δελτίου καιρού, για τα όσα ειπώθηκαν από τον Θοδωρή Κολυδά για την αφρικάνική σκόνη, τονίζοντας ότι πρόκειται για παρεξήγηση.

Συγκεκριμένα όταν ρωτήθηκε από τους παρουσιαστές της εκπομπής για τις διαφωνίες που έχουν προκύψει(σ.σ. την ανάρτηση Κολυδά) με αφορμή την αφρικανική σκόνη ο ίδιος τόνισε ότι υπήρξε μία εκτίμηση ότι αναμένεται να έρθει από το Σαββατοκύριακο και όχι την επόμενη εβδομάδα στην οποία είχε αναφερθεί ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Η ανάρτηση Κολυδά για την αφρικανική σκόνη

Σε ανάρτησή του ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, αναφέρει πως τα μοντέλα πρόγνωσης δεν δείχνουν σε καμία περίπτωση αξιόλογα ποσά αφρικανικής σκόνης παρά τα όσα διακινούνται ευρέως τις τελευταίες μέρες. όπως τονίζει «το θέμα της σκόνης κατά την προσωπική μου άποψη προκαλεί περισσότερο ανησυχία παρά ενημέρωση των πολιτών.»

Ειδικότερα στην ανάρτησή του γράφει ότι «Ποια σκόνη; Μου ζητήθηκε να μιλήσω για την σκόνη που “έρχεται”. Όμως ούτε ο αξιόπιστος Copernicus, αλλά ούτε και ο έγκυρος Skiron μας δίνουν κάποια αξιόλογα ποσά σκόνης, ώστε να προβούμε σε ανακοινώσεις. Και όλα αυτά με μελτέμι αύριο στα 8 μποφόρ. Το θέμα της σκόνης κατά την προσωπική μου άποψη προκαλεί περισσότερο ανησυχία παρά ενημέρωση των πολιτών».

Για Αφρικανική σκόνη και το Σαββατοκύριακο κάνει λόγο το meteo

Από την πλευρά του το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (meteo) αναφέρει πως σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά «η γενική ατμοσφαιρική κυκλοφορία θα ευνοήσει τη μεταφορά σκόνης από τα βορειοανατολικά προς την Ελλάδα με αποτέλεσμα τη σχετική αύξηση των συγκεντρώσεών της από το μεσημέρι της Πέμπτης 11/4» και η σκόνη θα παραμείνει και το Σαββατοκύριακο.

Σε χάρτη που δημοσίευσε, παρουσιάζει ενδεικτικά τις εκτιμώμενες συγκεντρώσεις σκόνης κατά τη διάρκεια των βραδινών ωρών της Πέμπτης (11/4).

Περιοχές της Θεσσαλίας, της Πελοποννήσου, των Κυκλάδων, της Στερεάς, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής και την Νότιας Μακεδονίας και Θράκης θα έχουν υψηλη συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης.
Τα πιο σημαντικά