Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024
ΕλλάδαΤα νέα στοιχεία που «καίνε» τη Ρούλα Πισπιρίγκου – Τα μάγια στον...

Τα νέα στοιχεία που «καίνε» τη Ρούλα Πισπιρίγκου – Τα μάγια στον Μάνο Δασκαλάκη και οι νέες καταθέσεις ιατροδικαστών

Με τη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας να είναι σε εξέλιξη, νέα στοιχεία και μαρτυρίες έρχονται να επιβαρύνουν τη θέση της κατηγορούμενης για τον θάνατο των τριών παιδιών της στην Πάτρα την περίοδο 2019-2022

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, παρά το παιχνίδι εντυπώσεων περί του αντιθέτου, νομικοί κύκλοι εντοπίζουν στοιχεία που στηρίζουν το κίνητρο της Ρούλας Πισπιρίγκου που δεν είναι άλλο από την εμμονή που είχε με τον σύζυγό της κι αυτό φαίνεται να οδήγησε στους φόνους.

Μεταξύ άλλων ιδιαιτέρως αρνητικά στοιχεία για την κατηγορουμένη έχουν ανακύψει από τις συνεννοήσεις με μέντιουμ που είχε στις αρχές Φεβρουαρίου 2022 -δηλαδή λίγες ημέρες μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας κι εν μέσω του «πένθους» της – για να «κάνει μάγια» στον σύζυγο της.
Οι καταθέσεις των ιατροδικαστών

Παράλληλα νέα στοιχεία ανακύπτουν από τις διαμάχες ιατροδικαστών και παθολογοανατόμων που είχαν προχωρήσει σε ορισμένες από τις πρώτες πραγματογνωμοσύνες για τις αιτίες θανάτου των κοριτσιών.

Συγκεκριμένα καθοριστικής σημασίας θεωρούνται στοιχεία που έχουν ανακύψει από νεότερες καταθέσεις. Αρχικά μιλούσαν για παθολογικά αίτια. «Πυλώνας» αυτών των γνωματεύσεων ήταν το πόρισμα παθολογοανατόμου από τα Ιωάννινα που είχε αναφέρει με απόλυτη κατηγορηματικότητα ότι η Ίριδα παρουσίαζε «αγενεσία φλεβόκομβου» , δηλαδή ανυπαρξία ενός βασικού ιστού για την λειτουργία της καρδιάς της.

Συμπληρώνοντας ότι υπήρχε ο μηχανισμός να λειτουργήσει η καρδιά της Ίριδας ανεξαρτήτως αν διέγνωσε ή όχι τον φλεβόκομβο.

Δηλώνοντας ότι από την διεθνή βιβλιογραφία δεν μπορεί να στηριχθεί αυτή η θεωρία για την ανυπαρξία φλεβόκομβου.

Δηλαδή σε μία πλήρη ανατροπή των όσων ανέφερε μέχρι τώρα αλλά και των εκτιμήσεων δεκάδων ιατρών ότι «αν το άτυχο κοριτσάκι δεν είχε φλεβόκομβο –σε ένα σπανιότατο παγκοσμίως νόσημα- δεν θα μπορούσε να ζήσει περισσότερο από λίγες ώρες.

Επιπλέον αντίστοιχες μεταβολές εντοπίζονται και στις αρχικές εκτιμήσεις για τις συνθήκες θανάτου της Μαλένας.

Υπόθεση Ρούλας Πισπιρίγκου: «Πες στην που@@ρα, θα σας γ@@σω» – Άγριο επεισόδιο ανάμεσα σε Αλέξη Κούγια και δημοσιογράφο

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για την υπόθεση θανάτου της Τζωρτζίνας. Στο ξεκίνημα της σημερινής δικάσιμου, όταν ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος υπεράσπισης της κρατούμενης, αντιλήφθηκε την παρουσία ενός δημοσιογράφου από την εφημερίδα του Πέτρου Κουσουλού, άρχισε μια άνευ προηγουμένου λεκτική επίθεση εξαπολύοντας ύβρεις τόσο ως προς τον ίδιο τον δημοσιογράφο, όσο και ως προς τον Πέτρο Κουσουλό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε με υβριστικές εκφράσεις για τον Πέτρο Κουσουλό κάνοντας ξανά λόγο για τα πράσινα παπούτσια. Παράλληλα, κόλαφος ήταν ο Αλέξης Κούγιας για τον Μάνο Δασκαλάκη.

kousoulos kougias 1

«Πες στην που@@@ρα με τα πράσινα παπούτσια, θα τον γ@@@σω. Αν ξαναγράψετε για μένα, θα σας γ@@@σω αρχ@@@! Τι είμαι εγώ, Λύτρας να μου δίνετε υποθέσεις; Θα την βρω την αδ@@@ρα με τα πράσινα παπούτσια» ήταν κάποια από τα λόγια του Αλέξη Κούγια. Το εν λόγω περιστατικό συνέβη μέσα στη δικαστική αίθουσα, πριν ανέβουν στην έδρα οι δικαστές.Τα πιο σημαντικά