Τα νέα 11ώροφα γραφεία της Google στο Λονδίνο ξεπερνούν κάθε φαντασία

2 Ιουνίου, 2017 5:59 ΜΜ
More videos

Οι εργαζόμενοι στα νέα γραφεία της Google στο Λονδίνο δεν θα έχουν καμιά δικαιολογία να μη διατηρούνται σε άψογη φυσική κατάσταση.

Στα σχέδια που υπέβαλλε η εταιρεία αυτή την εβδομάδα στη δημοτική αρχή, περιλαμβάνεται μονοπάτι 200 μέτρων για τρέξιμο, 25άρα πισίνα τριών διαδρομών, γυμναστήρια, γήπεδα μπάσκετ, ποδοσφαίρου 5×5 και μπάντμιντον, καθώς και αίθουσες μασάζ.

Το μακρόστενο 11ώροφο κτίριο των 92.000 τ.μ θα συμπληρώσει τα ήδη υπάρχοντα γραφεία της εταιρείας στην περιοχή King’s Cross.

Θυμίζει ξαπλωμένο ουρανοξύστη, καθώς το μήκος του (330 μ) είναι λίγο μεγαλύτερο από το ύψος του ουρανοξύστη Shard, των 310 μ.

Για το σχεδιασμό του η Google επιστράτευσε το αρχιτεκτονικό γραφείο Bjarke Ingels Group και το Heatherwick Studio του ντιζάινερ Τόμας Χέδεργουικ, γνωστού για τον επανασχεδιασμό των κλασικών διώροφων λεωφορείων του Λονδίνου.

Η οροφή θα καταλαμβάνεται από έναν κήπο μήκους 300 μέτρων, που εκτός από το μονοπάτι για τρέξιμο θα περιλαμβάνει χώρους για καφέ και φαγητό ή απλά για ξάπλωμα στο γρασίδι – όσο το επιτρέπει ο καιρός του Λονδίνου… Ενώ στο ισόγειο θα υπάρχουν καταστήματα και αμφιθέατρο παρουσιάσεων.

Πρόκειται για νέα σχέδια που αντικαθιστούν εκείνα που είχαν εγκριθεί το 2013. Στο Ηνωμένο Βασίλειο η Google αυτή τη στιγμή απασχολεί 4.000 υπαλλήλους, με τους περισσότερους να εργάζονται στο κτίριο του King’s Cross.

Με το campus που σχηματίζεται από τον συνδυασμό των σημερινών γραφείων, του νέου κτιρίου και ενός ακόμη που ακολουθήσει, θα μπορεί να τοποθετήσει σε αυτό πάνω από 7.000 υπαλλήλους.

Η κατασκευή των νέων γραφείων θα ξεκινήσει το 2018 και το κόστος τους ανέρχεται στο 1 δισεκατομμύριο λίρες.

Ακολουθήστε μας στο facebook: