Τετάρτη, 29 Μαΐου 2024
διάφοραΤα μικρότερα αδέρφια είναι τα πιο αστεία (ή έτσι λένε)

Τα μικρότερα αδέρφια είναι τα πιο αστεία (ή έτσι λένε)

ν ποτέ αναρωτηθήκατε γιατί τα μεγαλύτερα αδέρφια σας είναι τόσο μα τόσο, οργανωτικά, σπαστικά, χωρίς αίσθηση του χιούμορ και παίρνουν τα πάντα στα σοβαρά μην τα κατηγορείτε.

Απλά έτυχε να είναι τα πρώτα παιδιά και αυτό τους κάνει να αισθάνονται περισσότερο το βάρος της ευθύνης.

9613570416995955002

Από την άλλη αν είστε το πρώτο παιδί, και αναρωτιέστε γιατί τα μικρότερα αδέρφια σας είναι “τα ζώα μου αργά” και χαλαροί τύποι, είναι επειδή έτυχε να γεννηθούν αργότερα από εσάς, με αποτέλεσμα να μην απαιτείται να σηκώσουν τα ίδια βάρη.

Μία νέα μελέτη η οποία πραγματοποιήθηκε από την εθνική εταιρεία δημοσκοπήσεων YouGov, ρώτησε μικρά και μεγάλα παιδιά, ποια είναι τα θετικά σημεία του χαρακτήρα τους.

Τα μικρότερα παιδιά μιας οικογένειας αυτοχαρακτηρίστηκαν  ως “χιουμορίστες”, ενώ τα μεγαλύτερα παιδιά ως πιο υπεύθυνα και οργανωτικά.

Τα στατιστικά της έρευναςΤα στατιστικά της έρευνας

Μεγάλη αδερφή

tumblr inline mqtv80q6w51r5dfyr

Η απελπισμένη ερώτηση της μεγάλης αδερφής

Ειδικότερα, σύμφωνα με την έρευνα, τα μεγαλύτερα παιδιά νιώθουν περισσότερο το βάρος της ευθύνης, με αποτέλεσμα να αυτοχαρακτηρίζονται ως πιο “αυστηρές” προσωπικότητες σε σύγκριση με τα μικρότερα μέλη της οικογένειας, τα οποία τείνουν να χαρακτηρίζουν τους εαυτούς τους αστείους.

Όπως διαβάσαμε στη Mirror, σύμφωνα με τους ειδικούς: “Η πιο σημαντική διαφορά είναι η αίσθηση του βάρους της ευθύνης.

Το 54% των πρώτων παιδιών δηλώνουν πως είναι πιο υπεύθυνα από τα αδέρφια τους. Τα μικρότερα αδέρφια, από την άλλη πλευρά, δηλώνουν ότι είναι πιο αστεία (σε ποσοστό 46%), και πιο χαλαρά”.

Μικρή αδερφή

giphy

Η αντίδραση της μικρής που παραμένει στον κόσμο της

Ωστόσο, μπορεί οι μικρότεροι να πιστεύουν ότι είναι πιο αστείοι, αλλά τα μεγαλύτερα αδέρφια μιας οικογένειας είναι εκείνα που πιστεύουν πως είναι πιο επιτυχημένα στη ζωή τους.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η ηλικία μπορεί να είναι υπεύθυνη για τα διαφορετικά χαρακτηριστικά που υποστηρίζουν ότι έχουν τα αδέρφια.

Για παράδειγμα, τα πρώτα παιδιά έχοντας διανύσει περισσότερο “δρόμο” στη ζωή, είναι πιο πιθανό να είναι και πιο “επιτυχημένα”.

Επίσης, σύμφωνα με τους ερευνητές, τα μεγαλύτερα αδέρφια, όταν υπάρξει νέα άφιξη στο σπίτι, δηλαδή ο ερχομός ενός νέου παιδιού, καλούνται να μάθουν μόνα τους κάποια πράγματα, και η προσοχή μετατοπίζεται από το πρόσωπο τους.

Ειδικότερα: “Η γονική προσοχή μετατοπίζεται σύντομα με τις νέες αφίξεις και τα πρώτα παιδιά καλούνται να τραβήξουν μόνα τους τα σχοινιά.

Ως απόδειξη, τα μεγαλύτερα αδέρφια είναι πιο πιθανό να αισθάνονται οργανωμένα και να είναι σε θέση να βάλουν προτεραιότητες στη ζωή τους”.

“Ομοίως, τα μικρότερα αδέρφια είναι πιο πιθανό να αισθάνονται πιο ευνοημένα από τους γονείς τους”, συνεχίζουν οι ειδικοί.

Το συμπέρασμα (μας)

auto

Μια αγκαλιά όλα τα αλλάζει

Παρόλες τις διαφορές, μικρότερα ή μεγαλύτερα αδέρφια ξέρουμε πολύ καλά, ότι δεν θα αντέχαμε ούτε δευτερόλεπτο χωρίς τον μικρό ή τον μεγάλο μας αδερφό/αδερφή!

via

Τα πιο σημαντικά