Τα γιγαντιαία πάντα δεν είναι πια είδος υπό εξαφάνιση.

6 Σεπτεμβρίου, 2016 1:58 ΜΜ
More videos

Τα χαριτωμένα γιγαντιαία πάντα δεν απειλούνται πια εξαφάνιση, αφού ο πληθυσμός τους στην άγρια φύση έχει αυξηθεί σημαντικά.

1

Mohd Rasfan / AFP / Getty Images

Η Διεθνής Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN), η οποία παρακολουθεί απειλούμενα είδη, ανακοίνωσε την Κυριακή, ότι τα γιγαντιαία πάντα μετατοπίστηκαν από την κατηγορία των απειλούμενων με εξαφάνιση ζώων και μπήκαν στην κατηγορία με τα ευάλωτα είδη.

“Ο πληθυσμός τους έχει αυξηθεί λόγω της αποτελεσματικής προστασίας των δασών και της αναδάσωσης. Η βελτιωμένη κατάσταση επιβεβαιώνει, ότι οι προσπάθειες της Κινεζικής κυβέρνησης για την διάσωση του είδους ήταν αποτελεσματικές”, ανέφερε η Ένωση.

Ο πληθυσμός των πάντα σημείωσε αύξησε 17% από το 2004 μέχρι το 2014.

 

“Το να γνωρίζουμε, ότι τα πάντα δεν κινδυνεύουν πλέον με εξαφάνιση είναι μια ξεχωριστή στιγμή για όλους μας”, ανέφερε ο γενικός διευθυντής της WWF, Μάρκο Λαμπερτίνι.

“Η ανάκαμψη των πάντα δείχνει, ότι όταν η επιστήμη και η πολιτική θέληση συνεργάζονται με τις τοπικές κοινωνίες υπάρχει ένα αξιόλογο αποτέλεσμα. Μπορούμε να σώσουμε την άγρια φύση και να βελτιώσουμε την βιοποικιλότητα”, πρόσθεσε ο Λαμπερτίνι.

2

Karen Bleier / AFP / Getty Images

Με τη βοήθεια της WWF, η Κινεζική κυβέρνηση μπόρεσε να φτιάξει 67 καταφύγια για πάντα, προστατεύοντας έτσι τα 2/3 του πληθυσμού.

Η Διεθνής Ένωση για την Διατήρηση της Φύσης υποστηρίζει, ότι η στήριξη και η βελτίωση στα πάντα πρέπει να συνεχιστεί. λόγω των κλιματικών αλλαγών.

3

China Daily China Daily Infor / Reuters

“Ο καθένας πρέπει να γιορτάσει αυτό το επίτευγμα, αλλά τα πάντα παραμένουν διάσπαρτα και ευάλωτα και ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού τους απειλείται από κακοφτιαγμένες υποδομές. Να θυμάστε: υπάρχουν ακόμα μόνο 1.864  πάντα στην άγρια φύση”, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της WWF Κίνας, Lo Sze Ping.

Ακολουθήστε μας στο facebook: